ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σ. Τσιόδρας: «Οι υγιείς δεν χρειάζεται να φοράνε μάσκες – Μόνο όσοι νοσούν»

Σ. Τσιόδρας: «Οι υγιείς δεν χρειάζεται να φοράνε μάσκες – Μόνο όσοι νοσούν»

Κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτών για τις εξελίξεις του κορωνοϊού, ο Σωτήρης Τσιόδρας, υποστήριξε πως μάσκες θα πρέπει αν φορούν μόνο «όσοι νοσούν».

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε σχετικά με την χρήση μάσκας ότι οι υγιείς δεν είναι απαραίτητο να φορούν μάσκα, αλλά μόνον όσοι νοσούν, ωστόσο υπογράμμισε ότι όσοι νοσούν σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών τους δεν πρέπει να μετακινούνται και να βγαίνουν έξω από το σπίτι τους.

Σημειώνεται ότι ο ΠΟΥ συστήνει οι υγιείς να μην φορούν μάσκες, καθώς κλινικές μελέτες δεν έχουν αποδείξει πως η χρήση μάσκας μειώνει τη διασπορά του ιού.

Ωστόσο, επειδή ο ιός μεταδίδεται και από ασυμπτωματικούς ασθενείς και μπορεί κάποιος που κυκλοφορεί να είναι όντως ασυμπτωματικός, όμως να ασθενεί δεν περιορίζεται η χρήση μάσκας σε όποιον την διαθέτει. Ωστόσο, επειδή υπάρχει έλλειψη καλό είναι να περιοριστούν αυτές, όπως και οι μετακινήσεις μας άλλωστε, προκειμένου να γίνεται χρήση από ανθρώπους που νοσούν ή που εργάζονται σε υπηρεσίες Υγείας.

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας είναι μεγάλο ζήτημα και το πώς χρησιμοποιούνται αυτές οι μάσκες. Θα πρέπει όσοι νοσούν και πρέπει αν τις χρησιμοποιούν να το κάνουν με το σωστό τρόπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ υπάρχουν σχετικές οδηγίες για το πώς βάζουμε τη μάσκα, πως την βγάζουμε και πού την πετάμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.