ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ισραήλ: Ξεκίνησε δοκιμές πρωτότυπου εμβολίου για τον κορωνοϊό σε τρωκτικά

Ισραήλ: Ξεκίνησε δοκιμές πρωτότυπου εμβολίου για τον κορωνοϊό σε τρωκτικά

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά σήμερα, το Ισραήλ μπαίνει με δυναμικό τρόπο στη μάχη με τον κορωνοϊό, καθώς ξεκίνησαν δοκιμές πρωτότυπου εμβολίου για την πανδημία σε τρωκτικά.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή, την 1η Φεβρουαρίου, στο Ινστιτούτο Βιολογικών Ερευνών του Ισραήλ (IIBR), που βρίσκεται στο Νες Ζιόνα, να συνδράμει τη μάχη εναντίον της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε, το γραφείο του Νετανιάχου ανέφερε ότι ο διευθυντής του IIBR Σμούελ Σαπίρα τον ενημέρωσε σχετικά με τη «σημαντική πρόοδο» που έχει επιτευχθεί στον σχεδιασμό ενός πρωτότυπου εμβολίου και ότι το ινστιτούτο «προετοιμάζει τώρα ένα μοντέλο για να ξεκινήσει δοκιμές σε ζώα».

Μια πηγή με γνώση των δραστηριοτήτων του IIBR είπε στο Reuters ότι οι δοκιμές έχουν ήδη ξεκινήσει σε τρωκτικά. Η πηγή απέφυγε να συγκεκριμενοποιήσει το είδος των τρωκτικών.

Το IIBR εικάζεται ότι έχει εργαστεί σε προγράμματα βιολογικών και χημικών όπλων. Το Ισραήλ ούτε το επιβεβαιώνει ούτε το αρνείται αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε μια σπάνια δημόσια τοποθέτηση, ο επικεφαλής καινοτομίας του IIBR Έραν Ζαχάβι είπε την περασμένη εβδομάδα ότι το ινστιτούτο έχει επικεντρώσει όλην την προσοχή του στον νέο κορωνοϊό, με τρεις ομάδες του να προσπαθούν να αναπτύξουν ένα εμβόλιο ενάντια στον COVID-19, ενώ άλλες ομάδες κάνουν έρευνες για πιθανές θεραπείες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.