ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έρευνα για τον κορωνοϊό: Μπορεί να διαχυθεί από τον αέρα και να είναι μεταδοτικός για ώρες

Έρευνα για τον κορωνοϊό: Μπορεί να διαχυθεί από τον αέρα και να είναι μεταδοτικός για ώρες

Ο κορωνοϊός μπορεί να διαχυθεί από τον αέρα και να είναι μεταδοτικός για ώρες, αυτή είναι η σοκαριστική ανακάλυψη που φαίνεται πως έκαναν Αμερικανοί επιστήμονες, του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα.

Εντείνει τις ανησυχίες για την εξάπλωση του κορωνοϊού, μελέτη αμερικανών επιστημόνων σύμφωνα με την οποία, ο φονικός ιός μπορεί να διαχυθεί στον αέρα και να παραμείνει μεταδοτικός για ώρες.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα βρήκαν υψηλά επίπεδα του ιού στον αέρα, στα δωμάτια ασθενών πολύ καιρό μετά την αποχώρησή τους.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν ίχνη του κοροναϊού σε νοσοκομειακούς διαδρόμους έξω από τα δωμάτια των ασθενών.

Η διαπίστωση αυτή, λένε οι ερευνητές, υπογραμμίζει τη σημασία λήψης μέτρων προστασίας των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και του εφοδιασμού τους με κατάλληλο ρουχισμό.

Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να καταλάβουν πώς ακριβώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός.

Η εν λόγω μελέτη, που δημοσιεύει η Daily Mail, έρχεται ως συνέχεια πληθώρας άλλων που έχουν δείξει ότι ο κορωνοϊός, δεν εξαπλώνεται εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια δεν μεταδίδεται μόνο μέσω των σταγονιδίων βήχα ή φταρνίσματος.

Η μελέτη των ερευνητών του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα, δεν έχει αξιολογηθεί από άλλους επιστήμονες ούτε έχει δημοσιευθεί προς το παρόν σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό.

Οι ερευνητές έλαβαν δείγματα από 11 δωμάτια ασθενών με κορωνοϊό, αφού αυτοί είχαν φύγει. Βρήκαν ιογενή σωματίδια στον αέρα τόσο μέσα στα δωμάτια όσο και στους διαδρόμους έξω από αυτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το εύρημά τους δείχνει ότι κάποιος μπορεί να «κολλήσει» τον ιό χωρίς να βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με μολυσμένο άτομο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.