ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η απάντηση του Σ. Τσιόδρα στις κατηγορίες ότι «κρύβονται θάνατοι»

Η απάντηση του Σ. Τσιόδρα στις κατηγορίες ότι «κρύβονται θάνατοι»

Ξεκάθαρος ήταν ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Ο λοιμωξιολόγος απάντησε σε όλους όσους υποστηρίζουν ότι κρύβονται θάνατοι από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Ο κ. Τσιόδρας θέλησε να απαντήσει, σε επιστημονικούς κύκλους που διατύπωσαν προβληματισμούς σχετικά με το ένα καταγράφονται όλοι οι θάνατοι στη χώρα, αμφισβητώντας τον αριθμό που ανακοινώνεται επισήμως για τους ασθενείς που καταλήγουν από τον κορωνοϊό.

«Δεν φοβούμαστε την αλήθεια, ούτε την επιστημονική κριτική. Είμαστε ανοικτοί στην κριτική» τόνισε ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος στην καταγραφή των θανάτων. Αν είχαμε περισσότερους θανάτους, θα είχαν καταγραφεί ήδη η αύξηση στο ειδικό σύστημα που αφορά στο σύνολο της χώρας. Η καταγραφή των θανάτων γίνεται από τα ληξιαρχεία των δήμων της χώρας και σχεδόν σε πραγματικό χρόνο. Αφορά τους θανάτους που δηλώθηκαν κατά την εβδομάδα αναφοράς.

Αν υπήρχε αύξηση των θανάτων αυτή θα είχε ήδη καταγραφεί, όπως ξεκαθάρισε, καθώς η καταγραφεί γίνεται από τα ληξιαρχεία της χώρας και τα δεδομένα στα οποία έχει πρόσβαση ο ΕΟΔΥ αφορούν το σύνολο της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στο πλαίσιο αυτό ο ΕΟΔΥ έχει οριστεί ως διαπιστευμένος φορέας στο σύστημα επιδημιολογικής επιτήρησης της θνησιμότητας από όλες τις αιτίες. Αυτό το σύστημα συνήθως καταγράφει και την αύξηση θανάτων σε περιόδους επιδημίας. Δεν έχει καταγράψει θανάτους ή θνησιμότητα πέρα από τα αναμενόμενα πλαίσια», διευκρίνισε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.