Νέα στοιχεία για τον κορωνοϊό – Σ.Τσιόδρας: «Ασθενείς παρουσιάζουν σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο»

Νέα στοιχεία για τον κορωνοϊό – Σ.Τσιόδρας: «Ασθενείς παρουσιάζουν σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο»

Νέες αποκαλύψεις για τις επιπλοκές που προκαλεί κορωνοϊός στην υγεία των ασθενών έδωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των ιατρικών συντακτών, ο Σωτήρης Τσιόδρας.

«Ορισμένοι ασθενείς παρουσιάζουν δυσλειτουργία στη νοητική τους ικανότητα, σύγχυση, λήθαργο, επιληψία, ακόμα και εγκεφαλικό επεισόδιο». Είπε χαρακτηριστικά.

Νεότερα στοιχεία από τις μελέτες για τον κορωνοϊό έδωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθημερινή ενημέρωση για τα κρούσματα στην Ελλάδα.

Ο κ. Τσιόδρας επικαλούμενος νευρολόγους σε όλο τον κόσμο είπε ότι: «Ένα μικρό υποσύνολο των ασθενών με κορωνοϊό αναπτύσσουν σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο. Αν και ο πυρετός ο βήχας και η δυσκολία στην αναπνοή είναι τα τυπικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της νέας λοίμωξης ορισμένοι ασθενείς παρουσιάζουν δυσλειτουργία στη νοητική τους ικανότητα, σύγχυση, λήθαργο, επιληψία, ακόμα και εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτά, συν την διαταραχή της οσμής και της γεύσης που όλο και περισσότερο αναφέρεται στην βιβλιογραφία. Τα νευρολογικά σύνδρομα φαίνεται πως οφείλονται σε προσβολή του εγκεφάλου και των νεύρων του από τον ιό, δηλαδή μια εγκεφαλοπάθεια».

Και συνέχισε: «Αναφέρονται σε έως και 15% των σοβαρά ασθενών από Kινέζους ερευνητές. Είναι γνωστό σ’ εμάς τους κλινικούς γιατρούς πως μπορεί ένας ιός να προσβάλλει τον εγκέφαλο και να κάνει κι εκεί φλεγμονή αντίστοιχη σε αυτή που προκαλεί σε άλλα όργανα όπως ο πνεύμονας. Επίσης, η μείωση στα επίπεδα οξυγόνου του αίματος στις σοβαρές περιπτώσεις της νόσου μπορεί να έχει επιπτώσεις στην λειτουργία του εγκεφάλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρόμοια φαινόμενα έχουμε και μιλάμε γι’ αυτά και στην γρίπη και μιλάμε γι αυτά σε ηλικιωμένους ανθρώπους ή ανθρώπους που νοσούν σοβαρά από τις ιώσεις. Ελληνική ερευνητική ομάδα ήδη μελετά τις επιπτώσεις του ιού σε κάποια από αυτά τα συμπτώματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.