Έφτασαν στον Πειραιά 20.00 μάσκες από την Σανγκάη – Θα ελεγχθούν;

Έφτασαν στον Πειραιά 20.00 μάσκες από την Σανγκάη – Θα ελεγχθούν;

O Δήμος Σανγκάης έστειλε 20.000 μάσκες στον Δήμο Πειραιά, ώστε να τον βοηθήσει στην προσπάθεια που κάνει με την πανδημία του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Σανγκάης είναι αδελφοποιημένη πόλη με τον Δήμο Πειραιά, έχοντας αναπτύξει τα τελευταία χρόνια μια στενή και πολυεπίπεδη συνεργασία.

Το ερώτημα είναι όμως εάν οι μάσκες ελεγχθούν ποιοτικά πρώτα. Αυτό γιατί τόσο το Βέλγιο όσο και η Φινλανδία έχουν καταγγείλει ότι οι προδιαγραφές των μασκών αλλά και γαντιών όπως και συναφούς ιατρικού εξοπλισμού είναι κάτω των αποδεκτών απο την ΕΕ, ενώ μάλσιτα το Βέλγιο απέρριψε το 90% απο αυτές που είχαν έρθει από την Κίνα.

Η δήλωση του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στον Δήμο Σαγκάης για την έμπρακτη στήριξή του στον αγώνα που δίνει ο Δήμος Πειραιά, για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, προσθέτοντας: «Από την πρώτη στιγμή που έπληξε η πανδημία τη χώρα μας, ο Δήμος Σαγκάης προσφέρθηκε να σταθεί δίπλα στον Πειραιά, το οποίο και έπραξε άμεσα, δείχνοντας ειλικρινές ενδιαφέρον για την πόλη μας. Μάλιστα όταν ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού στη Κίνα, επικοινώνησα με τον δήμαρχο της Σαγκάης, τον οποίο έχω συναντήσει τρεις φορές τον τελευταίο χρόνο, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο μεγάλων λιμανιών της Ελλάδας και της Κίνας και του είχα εκφράσει την ειλικρινή συμπαράσταση του Πειραϊκού λαού και τη διάθεσή μας να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο χρειαστεί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κλείνοντας, ο δήμαρχος Πειραιά σημείωσε πως αυτή η προσφορά, έρχεται να επιβεβαιώσει τις άριστες σχέσεις των δύο πόλεων, αλλά και να αναδείξει παράλληλα πόσο σημαντικός και πολύτιμος μπορεί να είναι ο θεσμός της αδελφοποίησης όταν προχωράει σε υλοποίηση σημαντικών συνεργειών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.