ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Προσοχή στην ποιότητα των μασκών προστασίας από την Κίνα – Βέλγιο: «Απορρίψαμε το 90% ως ακατάλληλο»!

Προσοχή στην ποιότητα των μασκών προστασίας από την Κίνα – Βέλγιο: «Απορρίψαμε το 90% ως ακατάλληλο»!

Στις 21 Μαρτίου έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος κινεζική βοήθεια 18 τόνων κατόπιν ελληνικού αιτήματος, με τον χαρακτήρα του επείγοντος για τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό.

Η βοήθεια έφτασε με την πτήση της Air China CA 863 και αυτή περιελάμβανε 550.000 προστατευτικές και χειρουργικές μάσκες, προστατευτικό εξοπλισμό, γυαλιά, γάντια και καλύμματα παπουτσιών.

Είναι άγνωστο εάν έγινε ποιοτικός έλεγχος στη βοήθεια αυτή. Το πιθανότερο είναι πως όχι, εξαιτίας του επείγοντος χαρακτήρα του ελληνικού αιτήματος.

Σημασία έχει πως μεγάλο μέρος της βοήθειας αυτής διανεμήθηκε αμέσως στα διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

Τώρα ο Βέλγος υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Philippe De Backer κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα προϊόντα από την Κίνα!

Όπως λέει το Βέλγιο βρέθηκε στην ίδια δύσκολη θέση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες αναφορικά με την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού, μετά την ξαφνική επέλαση του κορωνοϊου.

Έτσι το Βέλγιο όπως και πολλές άλλες χώρες αφού πρώτα αναζήτησαν εξοπλισμό από την Ευρώπη που δεν υπήρχε (μάσκες, γάντια κλπ.) στράφηκε στην κινεζική αγορά.

Οι παραγγελίες ήρθαν αλλά… «Λαμβάναμε 50 έως 60 παραγγελίες την ημέρα από την Κίνα.

Μόλις όμως πραγματοποιούσαμε ποιοτικό έλεγχο διαπιστώναμε πως το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού αυτού ήταν ακατάλληλο.

Απορρίψαμε περίπου το 90% λόγω χαμηλών ποιοτικών στάνταρντ»!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τι γίνεται με την κινεζική βοήθεια που έφτασε στην Ελλάδα; Την έλεγξε κανείς για να δει εάν όντως καλύπτει τις απαιτούμενες ποιοτικές προδιαγραφές ή όχι;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.