ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επαναλειτουργούν από αύριο αρχαιολογικοί χώροι, ζωολογικοί και βοτανικοί κήποι – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Επαναλειτουργούν από αύριο αρχαιολογικοί χώροι, ζωολογικοί και βοτανικοί κήποι – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ανοιχτοί για το κοινό θα είναι από αύριο Δευτέρα 18 Μαΐου, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι υπό αυστηρά μέτρα προστασίας.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο στη τρίτη αυτή φάση άρσης των μέτρων προβλέπεται επίσης η έναρξη των κινηματογραφικών γυρισμάτων και οι πρόβες πάντα με αυστηρούς κανόνες προστασίας.

Όσον αφορά τους αρχαιολογικούς χώρους που θα ανοίξουν 18 Μαΐου η είσοδος των επισκεπτών θα γίνεται με βάση τους κανόνες που έχει θέσει το υπουργείο Υγείας.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου και να εισέρχονται στο χώρο σε ομάδες συγκεκριμένων ατόμων ανά ώρα.

Για όλους όσους εισέρχονται στους αρχαιολογικούς χώρους θα υπάρχει σύσταση χρήσης προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

Όσον αφορά την ροή εισόδου και εξόδου του κοινού θα υπάρξει ειδική διαδικασία που ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες στους αρμόδιους, όπως και οι ειδικοί κανόνες για τους χώρους υγιεινής.

Πρόβες – Κινηματογραφικά γυρίσματα

Πρόβες και κινηματογραφικά γυρίσματα μπορούν να ξεκινήσουν από 18 Μαΐου αλλά θα πρέπει να τηρούνται οι ανάλογες αποστάσεις.

Σε κλειστούς χώρους θα πρέπει να εξασφαλίζεται επαρκής αερισμός και εξαερισμός, όπου αυτό είναι δυνατόν (επιτρέπονται κλιματιστικά μόνο ανοικτού κυκλώματος).

Στους κλειστούς χώρους πρέπει να γίνονται απολυμάνσεις (διάλυμα χλωρίνης 10:1) πριν και μετά το τέλος κάθε πρόβας / γυρίσματος

Τα είδη ατομικής προστασίας που συστήνεται να χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες και εργαζόμενοι είναι προστατευτική μη ιατρική μάσκα, αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα για τα χέρια και προστατευτική προσωπίδα (στις πρόβες)

Θα πρέπει να τηρηθούν ειδικοί κανόνες για μακιγιάζ, κομμωτήριο, βεστιάριο, εξοπλισμό κ.λπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα ζωολογικά πάρκα και τους Βοτανικούς κήπους οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις δύο μέτρων ο ένας από τον άλλο. Δεν θα επιτρέπονται οι παραστάσεις, ενώ θα υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.