ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορωνοϊός: Απογοητευτικά τα αποτελέσματα από την χορήγηση πλάσματος με αντισώματα

Κορωνοϊός: Απογοητευτικά τα αποτελέσματα από την χορήγηση πλάσματος με αντισώματα

Κινέζοι επιστήμονες έκαναν έρευνα με χορήγηση πλάσματος αίματος με αντισώματα από άτομα που ανάρρωσαν από τον κορωνοϊό, όμως τα αποτελέσματα της ήταν απογοητευτική.

Η κλινική μελέτη που ήταν τυχαιοποιημένη και πολυκεντρική, πραγματοποιήθηκε σε επτά ιατρικά κέντρα στην κινεζική πόλης Γουχάν, που ήταν το επίκεντρο της πανδημίας.

Επίσης, αφορούσε 103 νοσηλευόμενους ασθενείς μέσης ηλικίας 70 ετών με σοβαρά συμπτώματα κορωνοϊού, οι οποίοι είτε έλαβαν πλάσμα, είτε ψευδοφάρμακο (πλασίμπο).

Οι γιατροί, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό JAMA (Journal of American Medical Association), δήλωσαν ότι το πλάσμα δεν έφερε βελτίωση στην κρίσιμη κατάσταση των ασθενών, ούτε μείωσε τη θνητότητα σε βάθος 28 ημερών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί, ωστόσο, πως υπήρξαν κάποιες ενθαρρυντικές ενδείξεις σε ασθενείς που δεν ήταν σε σοβαρή κατάσταση για να χρειαστούν εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας, οι οποίοι ανάρρωσαν περίπου πέντε μέρες νωρίτερα σε σύγκριση με όσους είχαν πάρει πλασίμπο και εμφάνισαν σε μεγαλύτερο ποσοστό βελτίωση συμπτωμάτων μέσα στο διάστημα των 28 ημερών μετά την έναρξη της θεραπείας με πλάσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.