ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Βατόπουλος: «Ο κορωνοϊός είναι σε ύφεση όμως εξακολουθεί και υπάρχει διάσπαρτος»

Α.Βατόπουλος: «Ο κορωνοϊός είναι σε ύφεση όμως εξακολουθεί και υπάρχει διάσπαρτος»

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της Επιτροπής επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης μίλησε σχετικά με τα πάρτι και τον συνωστισμό που παρατηρείται σε μαγαζιά και κέντρα διασκέδασης.

​Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «γίνονται συντονισμένες προσπάθειες να επαναφέρουμε τον κορωνοϊό με αρκετά μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας».

“Για να σοβαρολογήσουμε ο κορωνοϊός είναι σε ύφεση, όμως εξακολουθεί και υπάρχει διάσπαρτος, συνεπώς ένα μεγάλο πάρτι των 1000 ατόμων μπορεί θαυμάσια να λειτουργήσει ως εστία υπερμετάδοσης”, πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε ο κ. Βατόπουλος “αν βρεθεί ένας φορέας, μπορεί να το μεταδώσει σε άλλους 50, 100, 150 ανθρώπους και αυτό είναι το πρόβλημα. Δυστυχώς ή ευτυχώς η ψυχολογία των ανθρώπων είναι τέτοια που θέλουν τις παρέες, την κοινωνικοποίηση” .

Για τις αφίξεις τουριστών στη χώρα μας, είπε ότι υπάρχουν δυο πυλώνες στο σχέδιο: “Υγειονομικοί έλεγχοι στις πύλες εισόδου και το δεύτερο ένα σύστημα επιτήρησης, ιχνηλάτησης και απομόνωσης των περιστατικών”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά τα δύο πρέπει να γίνονται ώστε τυχόν κρούσματα να έχουν μικρότερες συνέπειες. Δηλαδή όσους δεν μπορούμε να βρούμε στα σύνορα, τουλάχιστον να μπορούμε γρήγορα να εντοπίσουμε τυχόν κρούσματα πλέον μέσα στη χώρα, κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.