ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λοιμωξιολόγος Δ.Καραγεωργόπουλος: «Η σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων θα μπορούσε να είναι η απαρχή ενός β’ κύματος»

Λοιμωξιολόγος Δ.Καραγεωργόπουλος: «Η σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων θα μπορούσε να είναι η απαρχή ενός β’ κύματος»

Ο λοιμωξιολόγος και ειδικός δημόσιας Υγείας, Δρόσος Καραγεωργόπουλος, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Μάλιστα, τόνισε ότι η σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων θα μπορούσε να είναι η απαρχή ενός δεύτερου κύματος κορωνοϊού.

«Τα κύματα μπορεί να είναι μεγαλύτερα μπορεί να είναι και μικρότερα από τα προηγούμενα κύματα αλλά αν συνεχιστεί αυτή η αύξηση των κρουσμάτων τότε μιλάμε για ένα δεύτερο κύμα» υπογράμμισε.

Όπως επισήμανε, σε σχέση με την άνοιξη τώρα κάνουμε πολλά περισσότερα τεστ.

Παράλληλα σημείωσε πως τα κρούσματα είναι περισσότερο σε νεότερα άτομα λόγω της χαλάρωσης των μέτρων (πάρτι συνωστισμούς κλπ) τα οποία μπορούν να νοσήσουν και αυτά πολύ σοβαρά αλλά σε ποσοστό λιγότερο απ’όσο τα μεγαλύτερα άτομα, τα άτομα με προβλήματα υγείας που φυλάγονται περισσότερο ενώ τόνισε πως χωρίς ατομική ευθύνη δεν μπορεί να πετύχει κάποιος κάτι.

«Χρειάζονται και η προσπάθεια της Πολιτείας και οι έλεγχοι αλλά χωρίς την κοινωνική συνειδηση του καθενός και την τήρηση των μέτρων δεν γίνεται κανένα μέτρο να είναι αποτελεσματικό» σχολίασε.

Για την δυναμική της πανδημίας δήλωσε πως είναι δύσκολο να την προβλέψει κάνεις αλλά «οπωσδήποτε ανησυχούμε για τα χειρότερα» προσθέτοντας πως «όταν κάποιος βλέπει να γίνονται χειρότερα προφανώς θα πρέπει να σκεφτεί τα μέτρα και απ ότι είδαμε στην χώρα μας όταν τα μέτρα λαμβάνονται νωρίς είναι πολύ περισσότερο επιτυχημένα ενώ σε άλλες χώρες που τα πήραν αργότερα καθυστέρησαν πάρα πολύ τον ιό.

«Όμως αυτό που μας διαφοροποιεί από την περασμένη άνοιξη που λήφθηκαν αυτά τα σκληρά μέτρα που επηρέασαν αρκετό κόσμο είναι ότι έχουμε ένα στοιχείο που είναι η χρήση της μάσκας και γνωρίζοντας και τα υπόλοιπα μέτρα σωστά (πλύσιμο χεριών, αποστάσεις κλπ) αν είμαστε σταθεροί και ακολουθήσουμε το μέτρο της μάσκας να μπορούμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού χωρίς να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, επισήμανε πως τα χθεσινά κρούσματα τα περισσότερα είναι σε συρροή κρουσμάτων, «είναι διαφορετικό να έχεις 100 ή 180 κρούσματα και να μην ξέρεις από πού προέρχονται και διαφορετικό να είναι μαζεμένα σε συρροές που ξέρεις ότι το ένα σχετίζεται με το άλλο».

«Πρέπει κανείς να καταλάβει και το βλέπουμε αυτό στις περιπτώσεις των γάμων στα δεξαμενόπλοια, στα εργοστάσια, ότι αν υπάρξει εκεί καποιος μπορεί να μεταδώσει τον ιό τα κρούσματα θα είναι αρκετά» τόνισε.

Τέλος, σημείωσε ότι οι νέοι θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι ο κορωνοϊός προκαλεί και άλλες επιπτώσεις όπως η μακρόχρονη νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν είναι κάτι απλό. Μετά από αυτό μπορεί να μην είσαι ο ίδιος» σχολίασε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.