ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ερωτική επαφή στο νερό: Τι πρέπει να προσέχετε – Τι κίνδυνοι υπάρχουν

Ερωτική επαφή στο νερό: Τι πρέπει να προσέχετε – Τι κίνδυνοι υπάρχουν

Πισίνες, θάλασσα και τζακούζι ανεβάζουν συνήθως την ερωτική διάθεση. Ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν όμως από μια ερωτική συνεύρεση στο νερό;

Πισίνες, τζακούζι και βακτήρια: Πρώτα απ’ όλα, οι δημόσιοι χώροι, όπως είναι πισίνες, υδρομασάζ-τζακούζι, αν δεν έχουν σωστή χλωρίωση είναι εστίες βακτηρίων, που περνούν στο σώμα σας και μολύνεστε. Με τη διείσδυση του πέους στον κόλπο μπαίνει και νερό που περιέχει βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς. Μην παρασύρεστε από τις φυσαλίδες! Έκθεση από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ αναφέρει μάλιστα πως όταν τα επίπεδα pH του νερού δεν είναι σωστά, τότε ακόμα και τα απολυμαντικά δεν λειτουργούν τόσο σωστά. Έτσι, βρίσκεστε σε κίνδυνο για ουρολοιμώξεις και λοιμώξεις καντιντίασης, τα βακτήρια και οι χημικές ουσίες μπορεί να προκαλέσουν «μικρο-δάκρυα» αυξάνοντας τον κίνδυνο λοίμωξης. Επίσης, ακόμα κι αν η χλωρίωση είναι σωστή, όλες αυτές οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του νερού, επηρεάζουν το pH των γεννητικών οργάνων, με αποτέλεσμα να εξουδετερώνουν βακτήρια που χρησιμεύουν στην προστασία από τις λοιμώξεις. Έτσι, και πάλι ο κίνδυνος για μολύνσεις είναι υπαρκτός.

Μεταδιδόμενα νοσήματα: Δεν παρέχεται προστασία επειδή το νερό «καθαρίζεται» με τα χημικά. Το χλώριο και οι υπόλοιπες χημικές ουσίες καταπολεμούν μικρόβια και όχι ιούς, όπως ο HIV, της ηπατίτιδας, των κονδυλωμάτων (HPV) και των άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Νερό και τριβή: Μπορεί να πιστεύετε πως όταν βρίσκεστε μέσα στο νερό ο κόλπος σας είναι ακόμα πιο υγρός εφόσον «εμπλουτίζεται» και από τα υγρά της κολπικής εφύγρανσης, αλλά δεν λειτουργεί έτσι ακριβώς. Το νερό ξεπλένει το σώμα σας, ακόμη και τα κολπικά υγρά που εκκρίνονται φυσικά κατά τη διάρκεια του έρωτα με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη τριβή κατά τη σεξουαλική πράξη μέσα στο νερό, που με τη σειρά της σημαίνει περισσότερα «μικρο-δάκρυα», άρα και μόλυνση. Επίσης, στο θαλασσινό νερό με τη χαμηλή θερμοκρασία, αλλάζει το pH του κόλπου, που σε συνδυασμό και με το «ξέπλυμα» των κολπικών υγρών, η γυναίκα νιώθει δυσάρεστα μετά από λίγο. Το νερό λοιπόν εξουδετερώνει τη φυσική λίπανση των γεννητικών οργάνων, αυξάνοντας τις τριβές και τον κίνδυνο ερεθισμών.

Νερό και αποτυχία του προφυλακτικού: Τα προφυλακτικά δεν είναι τόσο αξιόπιστα όταν χρησιμοποιούνται μέσα στο νερό, καθώς μπορεί να βγουν πιο εύκολα ή να μειωθεί η αποτελεσματικότητά τους απέναντι στις χημικές ουσίες. Ναι, στις πισίνες ή στα τζακούζι, όπου χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες για χλωρίωση και απολύμανση, είναι γεγονός πως τα προφυλακτικά είναι αναποτελεσματικά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μειώνεται η αξιοπιστία τους, ούτε και η χρήση τους. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως είναι ο καλύτερος τρόπος για την προστασία από μεταδιδόμενα νοσήματα ή από εγκυμοσύνη. Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί όμως πως θα βάλετε το προφυλακτικό μέσα στη θάλασσα;

Ερωτική συνεύρεση στη παραλία και βακτήρια: Σίγουρα η καλοκαιρινή διάθεση δεν έχει και τόση σκέψη μέσα, καθώς όλοι μας έχουμε φανταστεί έρωτα σε υπέροχες χρυσαφένιες παραλίες. Προσοχή όμως, καθώς έρευνα στο περιοδικό Environmental Science and Technology ανέφερε πως ακόμα και στις πιο καθαρές παραλίες υπάρχουν μερικά πολύ επικίνδυνα μικρόβια. Επίσης, το βακτήριο του εντερόκοκκου βρέθηκε στο 91% των παραλιών που εξετάστηκαν. Πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο βακτήριο που εκτός από ουρολοίμωξη μπορεί να προκαλέσει ακόμα και μηνιγγίτιδα ή ενδοκαρδίτιδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εγκυμοσύνη και έρωτας στο νερό: Αν και είναι πιο δύσκολο, λόγω της δράσης του θαλασσινού νερού στο σπέρμα, δεν σημαίνει πως είναι σπάνιες οι περιπτώσεις εγκυμοσύνης που έχουν αναφερθεί.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.