ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σέρρες: Εντατικοί ψεκασμοί για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου

Σέρρες: Εντατικοί ψεκασμοί για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου

Εντατικοί ψεκασμοί, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, γίνονται στις περιοχές του νομού Σερρών.

«Κάθε φορά που παρουσιάζεται ένα κρούσμα, τα συνεργεία διενεργούν ψεκασμούς σε μια ακτίνα γύρω από την περιοχή, ώστε να προστατευτεί ο πληθυσμός της», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Χρήστος Μήττας.

Στις Σέρρες εμφανίστηκαν φέτος κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, από τα αποδημητικά πουλιά που φθάνουν στη λίμνη Κερκίνη. Στη συνέχεια, μεταδόθηκε μέσω των κουνουπιών και στον άνθρωπο. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για το συγκεκριμένο θέμα, με τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον ιό του Δυτικού Νείλου να είναι λίγο καλύτερα φέτος σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Περιφέρεια ενέτεινε τους ψεκασμούς για να περιορίσει τα κουνούπια που μεταφέρουν τον ιό. Κι εμείς, από την πλευρά μας, σαν δήμοι, έχουμε δικό μας πρόγραμμα που είναι αποτελεσματικό. Ωστόσο, τα πουλιά μεταναστεύουν κάθε χρόνο συνεπώς οι προσπάθειες των αρμόδιων φορέων εστιάζονται στην καταπολέμηση των κουνουπιών», ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος Σιντικής, Φώτης Δομουχτσίδης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.