Κορωνοϊός: Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για μη τήρηση των μέτρων σε δύο νοσοκομεία αναφοράς

Κορωνοϊός: Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για μη τήρηση των μέτρων σε δύο νοσοκομεία αναφοράς

Η λίστα των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα, οι οποίοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, ολοένα και μεγαλώνει σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Παράλληλα, σε κομβικά νοσοκομεία στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ισχυρίζεται η ΠΟΕΔΥΝ.

Σε 90 ανέρχονται πλέον οι υγειονομικοί που είναι θετικοί στον ιό COVID-19, καθώς στη λίστα προστέθηκαν μία εργαζόμενη στον τομέα καθαριότητας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και μία ειδικευόμενη γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, από τους 90 υγειονομικούς, οι 62 είναι ασυμπτωματικοί και μάλιστα σε κάποιους εξ αυτών έγινε και δεύτερο τεστ κι αυτό βγήκε αρνητικό.

Από την άλλη, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι σε δύο κομβικά δημόσια νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό, το «Αττικό» και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

«Στο “Αττικό” σε ημέρες εφημερίας εξετάζονται 700 με 1.000 ασθενείς. Στα εξεταστήρια υπάρχουν πάρα πολλοί ασθενείς στην αναμονή στους διαδρόμους. Τα περιστατικά κορωνοϊού ύποπτα και διεγνωσμένα εξετάζονται δίπλα στον ίδιο διάδρομο σε εξεταστήρια που χωρίζονται με καρέκλες μεταλλικές από τα εξεταστήρια των γενικών περιστατικών», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως πρόσθεσε: «Στην είσοδο των ΤΕΠ χωρίζουν με νάιλον το χώρο για περιστατικά κορωνοϊού και τα γενικά περιστατικά, που περιμένουν κατά δεκάδες στην αναμονή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.