ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

ΠΟΕΔΗΝ: Στους 94 οι υγειονομικοί που είναι θετικοί στον κορωνοϊό

ΠΟΕΔΗΝ: Στους 94 οι υγειονομικοί που είναι θετικοί στον κορωνοϊό

Αυξάνονται και πληθαίνουν τα κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα στους εργαζομένους στα νοσοκομεία, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, με ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για μαζικότητα κρουσμάτων σε συγκεκριμένα νοσοκομεία της χώρας, με προεξάρχοντα αυτά της Θεσσαλονίκης (ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου, Γεννηματά), αλλά και στη Λάρισα και στη Νίκαια.

Αλλά νέα τέσσερα κρούσματα προστέθηκαν στη λίστα των υγειονομικών που είναι θετικοί στον ιό COVID-19, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 94.

Την Πέμπτη (27/08) εντοπίστηκαν δύο νοσηλεύτριες στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, μία νοσηλεύτρια στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο» κι ένα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Οι εργαζόμενες ήταν όλες ασυμπτωματικές, όπως και η πλειοψηφία των υγειονομικών που έχουν βρεθεί θετικοί.

«Οι ασυμπτωματικοί συνάδελφοι και νοσηλευόμενοι ασθενείς που ξεφεύγουν και νοσηλεύονται ως γενικά περιστατικά εν αγνοία τους γίνονται εστίες ενδονοσοκομειακής διασποράς του ιού. Η απόφαση για τεστ κορονωϊού στους συναδέλφους που επιστρέφουν από άδεια είναι ημιτελής», υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της.

Όπως προσθέτει, τα τεστ στους υγειονομικούς γίνονται ύστερα από ραντεβού που κλείνεται σε μία εβδομάδα και τα αποτελέσματα βγαίνουν σε δέκα ημέρες. Εν τω μεταξύ, εργάζονται κανονικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όταν νοσεί ένας που επιστρέφει από άδεια και είναι ασυμπτωματικός ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Ασθενείς εισάγονται ως γενικά περιστατικά, λαμβάνεται δείγμα και βγαίνουν θετικοί μετά τέσσερις ημέρες λόγω έλλειψης μοριακών αναλυτών και διασπείρουν τον ιό σε ασθενείς και προσωπικό», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, για να προσθέσει πως σε κάποια νοσοκομεία δεν κάνουν τεστ στους εργαζόμενους που επιστρέφουν από άδεια λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων και μοριακών αναλυτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.