Οι αλλαγές στο σώμα που μας προειδοποιούν για προβλήματα υγείας

Οι αλλαγές στο σώμα που μας προειδοποιούν για προβλήματα υγείας

Αλλαγές στο χρώμα, στο σχήμα ή στην υφή των νυχιών, των μαλλιών ή της γλώσσας μπορεί να είναι ενδεικτικές μιας δυσλειτουργίας που πρέπει να αξιολογηθεί από τον γιατρό και να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Νύχια

Η εμφάνιση λευκών κουκκίδων ή γραμμών στα νύχια συνδέεται με ελλείψεις μετάλλων στον οργανισμό. Εάν ολόκληρο το νύχι γίνεται σταδιακά πιο λευκό, πρόκειται για ένα σύμπτωμα που μπορεί να υποδεικνύει πρόβλημα στο συκώτι, δυσλειτουργία στα νεφρά ή συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, μια πάθηση που χαρακτηρίζεται από τη μειωμένη παροχή αίματος από την καρδιά και τη συσσώρευση υγρού.

Μαλλιά

Η τριχόπτωση, η ξηρότητα των μαλλιών και η αποδυνάμωση της τρίχας είναι κλασικά συμπτώματα των διαταραχών του θυρεοειδούς αδένα. Τόσο ο υποθυρεοειδισμός όσο και ο υπερθυρεοειδισμός επηρεάζουν τον κύκλο ζωής της τρίχας. Η απώλεια τριχών συγκεκριμένα από τα φρύδια είναι ενδεικτική του υποθυρεοειδισμού.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε 4 ακόμη ανησυχητικές αλλαγές που φανερώνουν πρόβλημα υγείας.

Στήθος: Αλλαγές όπως η σκληρότητα του δέρματος, η εμφάνιση μαζών (όγκων) στο στήθος ή η έκκριση υγρού από τη θηλή δεν πρέπει να παραβλέπονται. Επίσης, αν και στις περισσότερες γυναίκες υπάρχει μια μικρή ασυμμετρία στο μέγεθος των δύο μαστών, εάν αυτή γίνεται όλο και πιο αισθητή μπορεί να σημαίνει λοίμωξη ή ακόμη και καρκίνο.

Μάτια: Η θολή όραση στα άτομα με ανεβασμένο σάκχαρο είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς μπορεί να οφείλεται στη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια. Το υπερβολικό σάκχαρο προκαλεί βλάβες στα μικρά αιμοφόρα αγγεία του αμφιβληστροειδούς χιτώνα ακόμη και σε άτομα που βρίσκονται στο στάδιο του προδιαβήτη.

Γλώσσα: Ο αποχρωματισμός, η εμφάνιση μικρών μαζών, οι πληγές και ο πόνος είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν στη γλώσσα και δείχνουν πρόβλημα υγείας, όπως μια διατροφική έλλειψη. Τέτοιες αλλαγές πρέπει να παρακολουθούνται από τον γιατρό αν δεν υποχωρήσουν σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πέλματα: Το πρήξιμο στο πέλμα και/ή στον αστράγαλο μπορεί να αποδοθεί σε πολλές διαφορετικές αιτίες, από την υπερβολική κατανάλωση αλατιού και την επακόλουθη κατακράτηση υγρών μέχρι μια ορμονική ανισορροπία. Σε σοβαρότερες περιπτώσεις, υποδεικνύει συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια. Τέλος, το πρήξιμο είναι χαρακτηριστικό και της θρόμβωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.