ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Για αυτό το λόγο πονάνε τα μαλλιά μας

Για αυτό το λόγο πονάνε τα μαλλιά μας

Αν αναρωτιέται γιατί πονάνε καμιά φορά τα μαλλιά σου, είναι μία εύλογη απορία. Έχετε παραλείψει ποτέ το λούσιμο των μαλλιών σας για αρκετό διάστημα, μόνο και μόνο επειδή κάθε φορά που τα αγγίζετε πονάνε;

Λοιπόν, από επιστημονικής άποψης, τα μαλλιά είναι στην πραγματικότητα ένα νηματοειδές βιολογικό υλικό που φύεται από το δέρμα και δεν έχουν νευρικές απολήξεις για να ισχυριστεί κανείς ότι πονάνε.

Αλλά αυτό το ελαφρύ και επίμονο άλγος στο τριχωτό της κεφαλής μας φαίνεται να αποκαλύπτει μια άλλη ιστορία.

Δες γιατί πονάνε τα μαλλιά μας.

«Η ευαισθησία του τριχωτού οφείλεται σε διάφορες αιτίες, όπως ανισορροπία στην έκκριση σμήγματος, με τις ορμονικές λειτουργίες, το στρες και τη ρύπανση να ερεθίζουν το τριχωτό και κατ’ επέκταση, τις τρίχες των μαλλιών σας», λέει η Dr. Debbie Thomas, μια τριχολόγος με έδρα το Λονδίνο. Ουσιαστικά, όλοι αυτοί οι παράγοντες οδηγούν στο σχηματισμό μιας θαμπής μεμβράνης στην επιδερμίδας της τρίχας, προκαλώντας ποικίλες αλλοιώσεις στον βολβό της τρίχας. Τότε, τα μαλλιά όχι μόνο χάνουν τη λάμψη και τη ζωντάνια τους, αλλά αναπτύσσουν και το φαινόμενο της υπερευαισθησίας.

Σύμφωνα με την ειδικό, εκτός από τις ορμονικές και ψυχολογικές διαταραχές, ευαισθησία στο τριχωτό προκαλούν και οι εξής συνήθεις παράγοντες: μη ισορροπημένη διατροφή, ακατάλληλα σαμπουάν, πολύ σκληρό νερό βρύσης, συχνό χτένισμα και βούρτσισμα μαλλιών, και φυσικά η έκθεση στον ήλιο χωρίς καπέλο και αντηλιακό μαλλιών.

– Τα βρόμικα και άπλυτα μαλλιά είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους πονάει τα μαλλιά σας. Αυτό συμβαίνει επειδή η συσσώρευση φυσικών ελαίων και σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής οδηγεί σε φαγούρα και φλεγμονή του θυλακίου των μαλλιών. Αυτή η φλεγμονή προκαλεί τον ήπιο πόνο στα μαλλιά σας και ο καλύτερος τρόπος να το αποφύγετε είναι να λούζεστε με ειδικά σαμπουάν για ευαίσθητα μαλλιά, που περιέχουν φλαβονοειδή και αμινοξέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– Η κερατίνη είναι το βασικό δομικό στοιχείο των μαλλιών, με κάθε τρίχα να αποτελείται σε ποσοστό 60-90% από αυτή την πρωτεΐνη. Η έλλειψή της οδηγεί τα τριχοθυλάκια σε εξασθένηση εξασθενούν και ως εκ τούτου η τρίχα γίνεται πιο εύθραυστη. «Μια θεραπεία με κερατίνη στο σπίτι ή στο κομμωτήριο, θα επαναφέρει την ικανότητα των μαλλιών να συγκρατούν στη δομή τους όλη την απαραίτητη φυσική υγρασία, συμβάλλοντας στην υγιή εμφάνιση των μαλλιών σας», λέει η τριχολόγος, προσθέτοντας ότι η θεραπεία κερατίνης είναι επίσης μια πολύ καλή μέθοδος επανόρθωσης για τα ταλαιπωρημένα και αδύναμα μαλλιά από τις συνεχείς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.