Νέοι θάνατοι μετά τη λήψη του εμβολίου των Pfizer/BioNTech: Πέντε άτομα πέθαναν στην Ελβετία

Νέοι θάνατοι μετά τη λήψη του εμβολίου των Pfizer/BioNTech: Πέντε άτομα πέθαναν στην Ελβετία

Πέντε Ελβετοί πολίτες έχουν πεθάνει σε ηλικίες άνω των 84 ετών αφότου έλαβαν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με τους θανάτους να προκαλούνται από ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία, δήλωσε η ιατρική ρυθμιστική αρχή της Ελβετίας, Swissmedic, την Παρασκευή.

«Η Swissmedic έλαβε συνολικά 42 αναφορές για ύποπτες ανεπιθύμητες ενέργειες (ADR) σε σχέση με τους πρώτους εμβολιασμούς κατά του COVID-19… πέντε αναφορές συσχετίστηκαν με θανατηφόρο έκβαση.

Οι ασθενείς που αφορούσαν αυτές τις πέντε περιπτώσεις ήταν ηλικίας μεταξύ 84 και 92 και, σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες, πέθαναν από ασθένειες που συμβαίνουν συνήθως σε αυτήν την ηλικία» δήλωσε ο ρυθμιστής.

Σύμφωνα με τη Swissmedic, η Ελβετία κατέγραψε 26 περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών που προκλήθηκαν από εμβόλια που θεωρούνται μη σοβαρά και 16 περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών από την έναρξη της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού.

«Οι περισσότερες από τις αναφορές δεν ήταν σοβαρές (26,62%) και περιλαμβάνουν ήπιες αντιδράσεις που είναι ήδη γνωστές από τις κλινικές δοκιμές. Δεκαέξι αναφορές (38%) ταξινομήθηκαν ως σοβαρές» δήλωσε η αρχή.

Η Ελβετία ξεκίνησε μια εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού στις 23 Δεκεμβρίου, αφότου η Swissmedic ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στη χώρα. Σύμφωνα με την Ελβετική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας, περισσότεροι από 169.000 Ελβετοί έλαβαν ήδη τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Η χώρα ανέφερε περίπου 2.300 θανάτους μεταξύ ηλικιωμένων που έλαβαν το εμβόλιο κατά της COVID-19.

Η Ελβετία δεν είναι η μόνη χώρα που διαπίστωσε θανάτους μετά τη χορήγηση των εμβολίων COVID-19.

Η Γαλλία, η Φινλανδία, το Ισραήλ και η Νορβηγία (29 άτομα) έχουν επίσης αναφέρει εκατοντάδες ηλικιωμένους κατοίκους που πέθαναν λίγο μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ενώ στις ΗΠΑ οι θάνατοι που έχουν καταγραφεί ανέρχονται στους 55.

Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι δεν παρατήρησε θανάτους να προέκυψαν από τη χρήση εμβολίου κατά του COVID-19 που παρήγαγαν οι Pfizer και BioNTech, τονίζοντας ότι όλοι οι καταγεγραμμένοι θάνατοι προκλήθηκαν από σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Δημοσκόπηση: Το 61% των Ελλήνων προβληματισμένο για το εμβόλιο

Την ίδια ώρα μοιρασμένη είναι η κοινή γνώμη για το θέμα των εμβολιασμών με το 42% των Ελλήνων να απαντούν ότι θα περιμένουν για να κάνουν το εμβόλιο, ποσοστό αυξημένο κατά 1% σε σχέση με αντίστοιχη δημοσκόπηση τον Δεκέμβριο.

Όλα αυτά παρά την έντονη προπαγάνδα από την κυβέρνηση υπέρ του εμβολίου μέσω των ΜΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα σε δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN το 48% των Ελλήνων απαντά ότι θα κάνουν το εμβόλιο αμέσως, το 42% ότι θα περιμένουν ενώ το 19% απορρίπτει εντελώς την πιθανότητα να εμβολιαστούν.

Ως αιτία για την αύξηση του ποσοστού των σκεπτικιστών του εμβολίου, είναι τα όσα συμβαίνουν διεθνώς αναφορικά με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna και τους θανάτους τόσο σε Νορβηγία όσο και σε ΗΠΑ.

Σε σχέση με το πρόγραμμα εμβολιασμού της κυβέρνησης το 43% απαντά ότι είναι δυσαρεστημένο, το 36% απαντά ότι είναι ευχαριστημένο ενώ ένα 21% δεν απαντά.

Παράλληλα σε άλλη ερώτηση οι πολίτες εκφράζονται αρνητικά με ποσοστό 62% για το θέαμα κυβερνητικών αξιωματούχων που έσπευσαν να εμβολιαστούν χωρίς να είναι η σειρά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.