ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα: Τα συμπτώματα για άνδρες & γυναίκες που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα: Τα συμπτώματα για άνδρες & γυναίκες που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα (ΣΜΝ), οι οποίοι ωστόσο δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, έτσι για το καλό το δικό σας αλλά και του συντρόφου σας, καλό θα είναι να κάνετε εξετάσεις ακόμα κι αν αισθάνεστε καλά.

Ένα ΣΜΝ μπορεί να μεταδοθεί από το ένα άτομο στο άλλο μέσω σεξουαλικής επαφής, συμπεριλαμβανομένου του κολπικού, πρωκτικού και στοματικού σεξ.

Πολλά ΣΜΝ μπορούν να θεραπευτούν με αντιβιοτικά. Ορισμένα, όπως ο ιός HIV που προκαλεί το AIDS, δεν έχουν καμία θεραπεία, αλλά μπορούν να αντιμετωπιστούν για να αποφευχθεί η επιδείνωσή τους.

Συμπτώματα ότι μπορεί να έχεις Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα

Πολλοί δεν παρατηρούν συμπτώματα όταν έχουν ΣΜΝ, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων γυναικών με χλαμύδια. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, η λοίμωξη από χλαμύδια μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να μείνετε έγκυος.

Η γονόρροια μπορεί επίσης να επηρεάσει τη γονιμότητα. Περίπου το 50% των γυναικών και το 10% των ανδρών με γονόρροια δεν έχουν συμπτώματα.

Εάν δεν αντιμετωπιστούν, τα ΣΜΝ μπορούν να επηρεάσουν την υγεία σας. Εάν έχετε κάποιο από τα συμπτώματα που αναφέρονται παρακάτω, κάντε εξετάσεις!

Συμπτώματα ΣΜΝ σε γυναίκες ΚΑΙ άνδρες:

  • πόνος κατά την ούρηση
  • κνησμός (φαγούρα), αίσθημα καύσου (κάψιμο) ή μυρμήγκιασμα στα γεννητικά όργανα
  • φουσκάλες, πληγές, κηλίδες ή εξογκώματα γύρω από τα γεννητικά όργανα ή τον πρωκτό
  • κάτι σαν μαύρη σκόνη ή μικροσκοπικές άσπρες κουκκίδες στα εσώρουχά σας (αυτό μπορεί να είναι περιττώματα ή αυγά από ηβικές ψείρες)

Συμπτώματα ΣΜΝ μόνο για γυναίκες:

  • κιτρινωπή ή πρασινωπή κολπική έκκριση
  • εκκρίσεις που μυρίζουν άσχημα
  • αιμορραγία μεταξύ περιόδων ή μετά το σεξ
  • πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ
  • πόνος στο κάτω τμήμα της κοιλιάς

Συμπτώματα ΣΜΝ μόνο για άνδρες:

  • Έκκριση υγρού από το πέος
  • ερεθισμός της ουρήθρας
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτά τα συμπτώματα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε κάποιο Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα, αλλά αξίζει να δείτε έναν γιατρό, ώστε να μάθετε τι προκαλεί τα συμπτώματα και να λάβετε θεραπεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.