ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Οι 3+1 τρόποι για να πείτε «αντίο» στις «σακούλες» κάτω από τα μάτια

Οι 3+1 τρόποι για να πείτε «αντίο» στις «σακούλες» κάτω από τα μάτια

Είναι γνωστό πως οι «σακούλες» κάτω από τα μάτια δεν αποτελούν μόνο σημάδι έλλειψης ύπνου, αλλά μπορούν να εμφανιστούν από το κλάμα, τις αλλεργίες, τις ορμονικές αλλαγές και την ηλικία.

Αυτό το ενοχλητικό πρήξιμο συνήθως αποτελεί μόνο αισθητικό πρόβλημα, μπορείτε, ωστόσο, να ακολουθήσετε κάποια από τις λύσεις που ακολουθούν, ώστε να κάνετε το πρόσωπό σας να δείχνει πιο νεανικό και το βλέμμα σας πιο ξεκούραστο.

Δείτε τους 4 τρόπους για να απαλλαγείτε μια και καλή:

Τσάι: Το τσάι είναι ένα εξαιρετικό ρόφημα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, μπορείτε όμως να το χρησιμοποιήσετε και για να αναζωογονήσετε το δέρμα σας. Απλά χρησιμοποιήστε δύο φακελάκια, όπως συνήθως, αφήνοντάς τα σε ζεστό νερό για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το επιπλέον νερό και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 15 λεπτά (ή μέχρι να κρυώσουν). Ακουμπήστε τα φακελάκια τσαγιού στα μάτια και χαλαρώστε για τα επόμενα 20 με 30 λεπτά. Οι τανίνες που περιέχει το τσάι θα μειώσουν το πρήξιμο και θα κάνουν λιγότερο ορατούς τους κύκλους.

Καφεΐνη: Η καφεΐνη σε οποιοδήποτε είδος τσαγιού όπως το πράσινο, το μαύρο ή το λευκό μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση των αιμοφόρων αγγείων στα μάτια, μειώνοντας το πρήξιμο γύρω από την περιοχή. Σε μία μελέτη με 34 εθελοντές στην Ταϊλάνδη, οκτώ άτομα παρουσίασαν μειωμένο πρήξιμο στα μάτια, αφού χρησιμοποίησαν μία τζελ με καφεΐνη.

Κρύες κομπρέσες: Τα παγωμένα φακελάκια τσαγιού λειτουργούν επίσης ως κρύες κομπρέσες για τα μάτια, που συνιστούν οι οφθαλμίατροι για τη μείωση του πρηξίματος και της ερυθρότητας. Όπως η επίδραση της καφεΐνης με τη συρρίκνωση των αιμοφόρων αγγείων, οι χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Τα σακουλάκια τσαγιού αποτελούν ιδανικές κομπρέσες για τα μάτια, λόγω του μεγέθους τους και της ευκολίας στη χρήση τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντιοξειδωτικά: Τα περισσότερα αφεψήματα βοτάνων είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Η χρήση προϊόντων με αντιοξειδωτικά στο δέρμα μπορεί να είναι ευεργετική για την πρόληψη ή τη μείωση της φλεγμονής, ωστόσο η έρευνα στον τομέα αυτό είναι περιορισμένη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.