Αποκαλυπτικός Έλληνας καθηγητής πανεπιστημίου στις ΗΠΑ: «Τα αλλεπάλληλα lockdown έχουν αποτύχει παταγωδώς»

Αποκαλυπτικός Έλληνας καθηγητής πανεπιστημίου στις ΗΠΑ: «Τα αλλεπάλληλα lockdown έχουν αποτύχει παταγωδώς»

Ο αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα , διδάκτωρ ανοσολογίας και δημόσιας υγείας, διευθυντής στη κλινική παιδιατρικής – ρευματολογίας στην Όμαχα των ΗΠΑ, Γιάννης Καλαμπόκης, μιλώντας σε ρ/σ της Κρήτης υποστήριξε ότι η μοναδική και κύρια επιλογή των αλλεπάλληλων lockdown, σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά και πολλές άλλες χώρες, έχει αποτύχει παταγωδώς.

Έκανε λόγο για διατεταγμένους «ειδικούς», βάναυσα μέτρα χειραγώγησης, τα οποία δεν έχουν σχέση με την Δημόσια Υγεία, εμβόλια μετά από ελλιπή έρευνα και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

Δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Αυτοί που απαιτούν τη συμμόρφωση του γενικού πληθυσμού στα μέτρα είναι οι ίδιοι που μας έλεγαν για δεύτερο κύμα, το οποίο ενδεχομένως να είναι πολύ χειρότερο.

Τα περιοριστικά μέτρα που έχουν παρθεί στην Ελλάδα είναι από τα πιο βάναυσα παγκοσμίως. Έχουν επιπτώσεις στον γενικό πληθυσμό.

Ο ΠΟΥ έχει ξεκαθαρίσει πως τα Lockdown δεν θα πρέπει να είναι το βασικό μέτρο αντιμετώπισης ασθενειών.

Τα Lockdown χρησιμοποιούνται με τιμωρητικό τρόπο ως μέσα κοινωνικής χειραγώγησης και πειθαρχίας ασχέτως με την Δημόσια Υγεία.

Η φτώχεια σκοτώνει. Τα μέτρα που έχουν παρθεί παγκόσμια έχουν αυξήσει την φτώχεια σε υπερμέγιστο βαθμό. Αυτό που έχει συμβεί είναι πόλεμος.

Είχαν πολύ χρόνο να προετοιμαστούν. Και πιο είναι το αποτέλεσμα της προετοιμασίας τους; Να καταλήξουμε το Νοέμβριο σε μια κατάσταση χειρότερη από το Μάρτιο και την παλινδρόμηση πίσω στα μέτρα του Μαρτίου… Π.χ. η απουσία αναβάθμισης του συστήματος υγείας και η έλλειψη ουσιαστικής επιδημιολογικής επιτήρησης είναι τραγική αν όχι εγκληματική.

Τα μέτρα βασίζονται σε θετικά τεστ. Ο «χρυσός κανόνας», δυστυχώς, είναι τα τεστ PCR και η αξιολόγηση των υπόλοιπων τεστ όπως τα τεστ αντιγόνου (rapid tests) βασίζονται στη σύγκρισή τους με τα τεστ PCR. Τα τεστ PCR σε συνδυασμό με την απουσία επιδημιολογικής επιτήρησης σε στοχευμένα αντιπροσωπευτικά προοπτικά δείγματα του πληθυσμού έχουν οδηγήσει σε λάθος εκτιμήσεις του μεγέθους της πανδημίας, το οποίο παραμένει άγνωστο.

Η συντριπτική πλεοψηφία των προβλέψεων που έχουν βγει από τα μοντέλα δεν αποδείχθηκαν ποτέ από τα γεγονότα.

Παρόλη την αποτυχία της συντριπτικής πλειοψηφίας των μοντέλων, αυτή η προσέγγιση της μοντελοποίησης συνεχίζει να χρησιμοποιείται εκτενώς από τις κυβερνήσεις παγκόσμια για να δικαιολογήσει τα βάναυσα μέτρα που παίρνουν.

Δυστυχώς αυτές οι προσεγγίσεις είναι πολύ συχνά «επιστημονικοφανείς» και όχι «επιστημονικές».

Η σοβαρότητα και η θνητότητα του ιού στα παιδιά είναι μηδαμινή. Π.χ. σύμφωνα με την έκθεση της Αμερικανικής Ακαδημίας παιδιατρικής στις 4 Φεβρουαρίου 2021, έχουν καταγραφεί 227 θάνατοι και 11,585 νοσηλείες σε παιδιά στις ΗΠΑ μέχρι το Φεβρουάριο του 2021 και 2,934,292 «κρούσματα» (0.008% θνητότητα, 0.8% νοσηλεία).

Παρότι αγκαλιάζω την προσπάθεια δημιουργίας εμβολίων και σε καμία περίπτωση δεν είμαι εναντίον των εμβολίων γενικά, αυτό που με ανησυχεί πολύ είναι η ταχύτητα δημιουργίας τους και η ελλιπής μελέτη αξιολόγησής τους από πλευράς ασφάλειας ιδιαίτερα όσον αφορά εκείνα που χρησιμοποιούν τεχνολογίες που δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί ποτέ σε υγιείς ανθρώπους όπως τα εμβόλια mRNA.

Αν και η τεχνολογία mRNA υπάρχει εδώ και δεκαετίες, να μην ξεχνάμε ότι το μόνο κλινικό σενάριο που έχει χρησιμοποιηθεί είναι σε ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο και όχι σε υγιή άτομα.

Προσέξτε την διατροφή σας και φροντίστε να έχει αρκετή βιταμίνη δέλτα ακόμα και σε μορφή συμπληρώματος, βγαίνετε στον ήλιο, κάνετε φυσική άσκηση/γυμναστική, μην κάνετε καταχρήσεις και διαφυλάξτε την ψυχική σας υγεία με το να επικοινωνείτε με τους συνανθρώπους σας.

Η κοινωνία έχει μεγάλο κίνδυνο να κατακερματιστεί και βλέπουμε συνεχώς φαινόμενα που πολίτες στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου. Όποτε η πανδημία πάει «καλά» ευθύνεται η κυβέρνηση και όποτε δεν πάει καλά ευθύνεται η κοινωνία. Μην τους αφήσετε να σας διαιρέσουν. Το διαίρει και βασίλευε είναι κάτι που το γνωρίζουν καλά αυτοί. Αυτό που οδήγησε την κατάσταση εδώ που βρίσκεται σήμερα είναι η απαράδεκτη αντιμετώπιση της κρίσης από τους διατεταγμένους «ειδικούς» και όχι η πανδημία καθαυτή! Παραμείνετε ενωμένοι, βοηθάτε ο ένας τον άλλον, φροντίστε την υγεία σας, σταματήστε να εξαρτάστε από εντεταλμένους ή/και αυτοκαθοριζόμενους μεσσίες και χρησιμοποιήστε τη λογική σας…».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη και ειδικά την αρχή, κατά την οποία καταγγέλλει τα μέτρα περιορισμού:


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.