ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ποιοι είναι οι χειρότεροι πόνοι για τον άνθρωπο

Ποιοι είναι οι χειρότεροι πόνοι για τον άνθρωπο

Ο πόνος είναι μία από τις μεγαλύτερες φοβίες του ανθρώπου. Όσο κι αν λέμε πως εμείς αντέχουμε όταν έρθει εκείνη η στιγμή όλοι λυγίζουμε.

Ιδιαίτερα όμως αυτό συμβαίνει στις περιπτώσεις μερικών ασθενειών οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν πολύ πόνο από εκεί που δεν το περιμένεις. Είναι ασθένειες που δεν είναι ακριβώς σπάνιες και μπορεί να τύχουν στον οποιοδήποτε οποιαδήποτε στιγμή.

Συγκεντρώσαμε εδώ εκείνες τις ασθένειες που κάνουν το ανθρώπινο σώμα να πονάει πιο πολύ από άλλες.

Η αθροιστική κεφαλαλγία είναι ίσως το πιο επώδυνο είδος πονοκέφαλου. Το χαρακτηριστικό της είναι ότι παρουσιάζει έξαρση σε κάποιες χρονικές περιόδους (πχ. για κάποιες εβδομάδες). Από το γεγονός αυτό (ότι αθροίζεται χρονικά), παίρνει και το όνομά της.

Είναι ένα δερματικό εξάνθημα που στη οξεία φάση του προκαλεί δυνατούς πόνους. Συχνά οι πόνοι γίνονται μακροχρόνιοι ή και μόνιμοι διατηρώντας ανάλογη ένταση (μεθερπητική νευραλγία).

Το πρώτο σύμπτωμα μιας πέτρας στα νεφρά είναι ο οξύς πόνος, που έχει περιγραφεί ως χειρότερος και από τους πόνους της γέννας. Ο πόνος αρχίζει ξαφνικά όταν μια πέτρα κινείται στο ουροποιητικό και εμποδίζει τη ροή των ούρων.

Οδοντικό απόστημα Πρόκειται για επείγουσα κατάσταση που δημιουργείται ως αποτέλεσμα μόλυνσης των δοντιών ή των ούλων. Το οδοντικό απόστημα είναι μια πυώδης φλεγμονή που χαρακτηρίζεται από την συγκέντρωση πύου στην περιοχή γύρω από τη ρίζα του δοντιού ή στα ούλα.

Η νευραλγία τριδύμου είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες πόνου στο πρόσωπο. Το τρίδυμο νεύρο είναι το πέμπτο και μεγαλύτερο νεύρο από τις 12 εγκεφαλικές συζυγίες νεύρων.

Τα σοβαρά εγκαύματα είναι επώδυνα όχι μόνο όταν συμβαίνουν αλλά και σε όλη τη διάρκεια της επούλωσής τους. Ένα σοβαρό έγκαυμα τρίτου βαθμού περιλαμβάνει όλες τις στοιβάδες του δέρματος, λίπος, μύες, και σε σοβαρές περιπτώσεις φθάνουν μέχρι τα οστά.

Η ινομυαλγία είναι ένα σύνδρομο χρόνιου εκτεταμένου και βασανιστικού σωματικού πόνου, που προκαλεί σημαντική λειτουργική ανικανότητα και επηρεάζει σοβαρά την ποιότητα ζωής των πασχόντων

Η οσφυονωτιαία παρακέντηση είναι μία εξέταση στην οποία γίνεται εισαγωγή μιας λεπτής βελόνας μέσα στη σπονδυλική στήλη, στην περιοχή της οσφύος (μέσης) όπου βρίσκεται το εγκεφαλονωτιαίο υγρό

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.