ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρωσία: Στο «τραπέζι» οι τουρίστες να εμβολιάζονται με το Sputnik V (βίντεο)

Ρωσία: Στο «τραπέζι» οι τουρίστες να εμβολιάζονται με το Sputnik V (βίντεο)

Όλο ένα και περισσότερο έδαφος κερδίζει η ιδέα σύνδεσης του τουρισμού στη Ρωσία με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

​Για την ακρίβεια, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα που φιλοξενούνται στα ρώσικα ΜΜΕ, η εδραίωση ενός τύπου «εμβολιακού τουρισμού» προκρίνεται όλο και περισσότερο τις τελευταίες μέρες ως η καλύτερη απάντηση στις καθυστερήσεις που προκύπτουν όσον αφορά την κυκλοφορία του ρωσικού εμβολίου.

Συγκεκριμένα, οι ρωσικές αρχές σκέφτονται να καταργήσουν την βίζα για τους επίδοξους τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν τη Ρωσία, να εμβολιάζονται με το Sputnik V και στη συνέχεια να μπαίνουν στη χώρα εφόσον τους έχει χορηγηθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού.

​Στη Ρωσία εκτιμούν πως αυτή η τακτική θα επισπεύσει τις διαδικασίες για την κυκλοφορία του ρώσικου εμβολίου με δεδομένο πως ο τουρισμός της χώρας βρίσκεται πάντα σε υψηλά επίπεδα και αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει φέτος.

Τις προηγούμενες μέρες πάντως, η Κύπρος παράγγειλε 50.000 δόσεις του Sputnik V, τις οποίες ωστόσο δεν θα χρησιμοποιήσει παρά μόνο όταν και εφόσον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το εγκρίνει. Με αφορμή την καθυστέρηση της έγκρισης του εμβολίου, Ρώσοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για πρωτοφανή πίεση από κάποιες χώρες προκειμένου να μην χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Σύμφωνα με διάφορα ρεπορτάζ πάντως, η Ρωσία βρίσκεται σε παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις με την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία για συμπαραγωγή του εμβολίου ενώ η Ουγγαρία και Σλοβενία έχουν φτάσει ήδη σε συμφωνία μαζί της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.