ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτά είναι τα οφέλη από την κατανάλωση γλυκόριζας

Αυτά είναι τα οφέλη από την κατανάλωση γλυκόριζας

Η γλυκόριζα αποτελεί ένα ποώδες πολυετές φυτό με φαρμακευτικές ιδιότητες.

Η γλυκιά γεύση της οφείλεται στη γλυκυζυρίνη, το κύριο συστατικό της, που είναι 60 φορές γλυκύτερη από τη ζάχαρη. Περιέχει επίσης στεροειδή (οιστρογόνα).

Η γλυκόριζα έχει αντιρρευματικές ιδιότητες παρόμοιες με αυτές της κορτιζόνης. Τα μέρη που χρησιμοποιούνται είναι η ρίζα και ο υπόγειος βλαστός του φυτού που έχει ηλικία πάνω από 3 έτη.

Όταν η γλυκόριζα καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα καλίου, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην καρδιά και τη λειτουργία των μυών.

Δείτε τα οφέλη από την κατανάλωση γλυκόριζας:

Καταπραΰνει το στομάχι: Η γλυκόριζα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων του πεπτικού, όπως η καούρα, τα έλκη στομάχου, η κολίτιδα και η γαστρίτιδα ή άλλη φλεγμονή του βλεννογόνου του στομάχου λόγω των καταπραϋντικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων της.

Καταπολεμά το στρες: Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Molecular and Cellular Endocrinology, διαπίστωσε ότι το φυτό μπορεί να βοηθήσει το σώμα να ρυθμίσει αποτελεσματικότερα την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες.

Βελτιώνει την υγεία του αναπνευστικού: Μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων του αναπνευστικού, όπως ο βήχας, ο πονόλαιμος, το άσθμα και η βρογχίτιδα. Δεν βοηθά μόνο στην ανακούφιση από τα συμπτώματα των βακτηριακών λοιμώξεων του άνω αναπνευστικού, έχει και βλεννολυτικές και βρογχοδιασταλτικές ιδιότητες.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό: Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Food Chemistry διαπίστωσε ότι η γλυκόριζα έχει αντιοξειδωτικές και ανοσοδιεγερτικές ιδιότητες και περιορίζει τις βλάβες από την ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων ριζών.

Βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας: Βοηθά στη θεραπεία δερματικών παθήσεων όπως το έκζεμα, η ψωρίαση, η φλεγμονή, τα ηλιακά εγκαύματα, η επίμονη ερυθρότητα και οι μύκητες των ποδιών. Η τοπική χρήση σκευασμάτων με εκχύλισμα γλυκόριζας μπορεί να ανακουφίσει από το οίδημα και τη φαγούρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωφελεί τα δόντια και τα ούλα: Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Natural Products διαπίστωσε ότι η γλυκόριζα περιέχει δύο αποτελεσματικές αντιβακτηριακές ενώσεις που αποτρέπουν την ανάπτυξη βακτηρίων που προκαλούν τερηδόνα και ουλίτιδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.