ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Παραδοχή ΕΜΑ: «Το εμβόλιο της AstraZeneca συνδέεται με τις θρομβώσεις» – Έκθετη η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη

Παραδοχή ΕΜΑ: «Το εμβόλιο της AstraZeneca συνδέεται με τις θρομβώσεις» – Έκθετη η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη

Έκθετη η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία επιμένει στην ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca.

Ο επικεφαλής εμβολίων του ΕΜΑ Μάρκο Καβαλέρι μιλώντας σε ιταλική εφημερίδα παραδέχθηκε πως το εμβόλιο της AstraZeneca συνδέεται με τις θρομβώσεις.


Ο επικεφαλής εμβολίων του ΕΜΑ, Μάρκο Καβαλέρι είπε στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero ότι «κατά τη γνώμη μου, μπορούμε να το πούμε τώρα, είναι σαφές ότι υπάρχει σχέση με το εμβόλιο», αν και δεν ήταν σαφές τι προκάλεσε μια τέτοια αντίδραση.

«Υπάρχει μια σύνδεση, αλλά πρέπει ακόμη να καταλάβουμε πώς προκαλείται» συμπλήρωσε ο Καβαλέρι, προσθέτοντας ότι ο σύνδεσμος αυτός του εμβολίου με τις θρομβώσεις, θα επιβεβαιωθεί από τον Οργανισμό τις επόμενες ώρες.

Μία σειρά από χώρες όπως η Γερμανία και ο Καναδάς έχουν περιορίσει τους εμβολιασμούς με AstraZeneca στις μικρότερες ηλικίες, αλλά η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη παρόλο που συμβαίνουν ύποπτα περιστατικά, όπως στο Ίλιον και τη Σύρο.

Ενώ ταυτόχρονα πολλοί πολίτες σπεύδουν να αναβάλλουν τη δεύτερη δόση του AstraZeneca, με το υπουργείο Υγείας να μην δίνει δικαίωμα επιλογής, με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) να αναγκάζεται να εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Ο ΠΦΣ υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι η δυνατότητα επιλογής κατά τον τρόπο αυτό δεν υπάρχει ούτε υπήρχε στην πλατφόρμα του υπουργείου Υγείας emvolio.gov.gr,

Με άλλα λόγια θα… «κάνετε τη δεύτερη δόση θέλετε δεν θέλετε με το συγκεκριμένο εμβόλιο».

Η αυξημένη κίνηση των πολιτών και η πίεση για νέο ραντεβού, αλλά με συγκεκριμένο εμβόλιο, αποδίδεται στις σοβαρές επιφυλάξεις για το εμβόλιο της AstraZeneca και τα περιστατικά θρομβώσεων.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά και από την δήλωση του αξιωματούχου θα πρέπει να δώσει απαντήσεις, καθώς τις προηγούμενες ημέρες τόσο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όσο και η Βάνα Παπαευαγγέλου διαβεβαίωναν πως δεν σχετίζεται το εμβόλιο με τα περιστατικά θρόμβωσης, υποστηρίζοντας παράλληλα πως ο ΕΟΦ εξέτασε τα περιστατικά.

Αν και η ηχηρή παραίτηση του Παναγιώτη Βλαχογιαννόπουλου από τον ΕΟΦ δημιούργησε πολλά ερωτήματα…

Να υπενθυμίσουμε πως η κυβέρνηση είχε κάνει «δώρο» πριν λίγους μήνες στους Γερμανούς δόσεις του εμβολίου της Moderna, ενώ αρνείται πεισματικά να ξεκινήσει ενέργειες για την προμήθεια του Sputnik V.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, οι δηλώσεις του αξιωματούχου του ΕΜΑ έρχονται την ίδια χρονική στιγμή με την ομολογία της Pfizer πως τα εμβόλια της έχουν αντισώματα για μόλις 6 με 8 μήνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.