ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εμπορεύσιμη από την κυβέρνηση… μέχρι και η αιμοδοσία – Μπήκε πενταψήφιο με χρέωση για τα ραντεβού

Εμπορεύσιμη από την κυβέρνηση… μέχρι και η αιμοδοσία – Μπήκε πενταψήφιο με χρέωση για τα ραντεβού

Εθελόντρια αιμοδοσίας καταγγέλλει στο pronews.gr ότι για να κλείσεις ραντεβού πρέπει να το κάνεις μέσω πενταψήφιου που σε χρεώνει με 0,65 ευρώ ανά λεπτό.

Πιο συγκεκριμένα, η καταγγέλλουσα, που είναι εθελόντρια αιμοδότης, μετέβη στο Ασκληπιείο της Βούλας για να κάνει αυτό που θεωρεί καθήκον της έναντι των συνανθρώπων της.

Αγνοώντας ότι η διαδικασία γίνεται πλέον με ραντεβού, δέχθηκε τις επιπλήξεις του νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά εν συνεχεία έγινε δεκτή, καθώς η ζήτηση για αίμα είναι μεγάλη και ο εθελοντισμός των πολιτών έχει καμφθεί τον τελευταίο χρόνο σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Αποχωρώντας, έλαβε ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα με email, όπου την ευχαριστούσαν για τη συνεισφορά της και την ενημέρωναν για τα αποτελέσματα της εξετάσεως του αίματός της καθώς και για το πότε μπορεί ξανά να δώσει αίμα. Κάτω από τα αποτελέσματα υπήρχε «φαρδιά-πλατιά» η ένδειξη:

Ωράριο Αιμοδοσίας

Δευτέρα ως Παρασκευή: 08:30-14:30
ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Τηλέφωνο για ραντεβού στο 14970, 09:00-17:00

Λίγο πιο κάτω, στα λεγόμενα ψιλά γράμματα διαπιστώνει κανείς ότι το να προσφέρεις το αίμα σου στους συνανθρώπους σου, στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας έχει κόστος 0,65 ευρώ το λεπτό.

Σ’ όλο το διάστημα που η χώρα μας ταλανίζεται από τον κορωνοϊό, είναι επαναλαμβανόμενες οι εκκλήσεις για αιμοδοσία, καθώς ο πανικός που έχει δημιουργηθεί, αποτρέπει τους πολίτες από το να περάσουν έστω και έξω από την πύλη ενός νοσοκομείου. Τους «τολμηρούς» πολίτες που διατηρούν ζωντανό το αίσθημα εθνικής και όχι μόνον αλληλεγγύης, απέναντι στο συνάνθρωπο, το Υπουργείο Υγείας του κ. Κικίλια, τους αρμέγει κανονικά, κάνοντας εμπόριο πάνω στην ανάγκη του κόσμου για αίμα, αλλά και στον εθελοντισμό αυτών που σπεύδουν να βοηθήσουν.

Πρόκειται για απίστευτη πρακτική, που «τσουβαλιάζει» το ευγενές αίσθημα της αλληλεγγύης με τον κάθε ένα, που καλεί πενταψήφια, άλλοτε για να ψηφίσει σε κάποιο Reality, άλλοτε για να εξυπηρετήσει τις ερωτικές του ορέξεις και άλλοτε για να ψωνίσει κάτι. Η δε χρονοχρέωση, καθώς δεν πρόκειται για κάποιο εφάπαξ κόστος, το καθιστά ακόμη χειρότερο. Και να σκεφτεί κανείς ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες οι αιμοδότες πληρώνονται.

Δείτε το έγγραφο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.