ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σουηδία: Με άλλο εμβόλιο η δεύτερη δόση στους κάτω των 65 που έκαναν το AstraZeneca

Σουηδία: Με άλλο εμβόλιο η δεύτερη δόση στους κάτω των 65 που έκαναν το AstraZeneca

Οι Σουηδοί κάτω των 65 ετών, που έχουν ήδη κάνει μια δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 της AstraZeneca, θα λάβουν διαφορετικό εμβόλιο για τη δεύτερη δόση τους, ανακοίνωσε σήμερα η Σουηδική Αρχή Υγείας.

Η Σουηδία ανέστειλε τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca τον Μάρτιο έπειτα από αναφορές για σπάνιους, όμως σοβαρούς θρόμβους αίματος μεταξύ των ανθρώπων που έκαναν το συγκεκριμένο εμβόλιο. Κατόπιν, επανέλαβε τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, όμως μονάχα για τους ανθρώπους ηλικίας 65 ετών και άνω.

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι στους ανθρώπους κάτω των 65 ετών, που έχουν ήδη εμβολιαστεί με το AstraZeneca, συστήνεται να λάβουν μια δεύτερη δόση ενός εμβολίου mRNA, όπως εκείνο της Pfizer ή της Moderna», δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος Άντερς Τέγκνελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο ίδιος είπε ότι τα οφέλη του εμβολίου AstraZeneca υπερτερούν ξεκάθαρα των κινδύνων για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών.

Η Σουηδία βρίσκεται εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας, που πιέζει ασφυκτικά το σύστημα υγείας της.

https://www.mixcloud.com/widget/iframe/?feed=%2Fpronews%2F%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CF[…]-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-2042021%2F
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.