ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Κι όμως: H ασπιρίνη προστατεύει κατά 48% από θανατηφόρο κρούσμα covid-19! Δείτε τι λέει έρευνα

Κι όμως: H ασπιρίνη προστατεύει κατά 48% από θανατηφόρο κρούσμα covid-19! Δείτε τι λέει έρευνα

Τις πιθανές προστατευτικές επιδράσεις ενός ευρέως χρησιμοποιούμενου φαρμάκου έναντι στις βλάβες που προκαλεί ο COVID-19 στους πνεύμονες εξετάζουν οι επιστήμονες σε νέα τους μελέτη. Η λήψη του σχετίστηκε με μειωμένο κίνδυνο μηχανικής αναπνευστικής υποστήριξης, εισαγωγής σε ΜΕΘ και θανάτου εντός του νοσοκομείου.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο George Washington διαπίστωσαν ότι οι χαμηλές δόσεις ασπιρίνης μπορεί να μειώνουν την ανάγκη για μηχανική υποστήριξη, εισαγωγή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς και τους θανάτους νοσηλευόμενων με COVID-19 ασθενών.

Τα τελικά αποτελέσματα που υποδεικνύουν τις προστατευτικές επιδράσεις της ασπιρίνης στους πνεύμονες δημοσιεύθηκαν στο Ακαδημαϊκό περιοδικό Anesthesia & Analgesia.

«Όταν μάθαμε για τη σύνδεση ανάμεσα στις θρομβώσεις και την COVID-19, καταλάβαμε ότι η ασπιρίνη –που χρησιμοποιείται και για την πρόληψη εγκεφαλικού επεισοδίου και εμφράγματος– θα μπορούσε να είναι σημαντική για τους πάσχοντες από COVID-19. Έτσι, η έρευνά μας ανέδειξε έναν συσχετισμό ανάμεσα στις χαμηλές δόσεις ασπιρίνης και τη μειωμένη σοβαρότητα της νόσου και τους μειωμένους θανάτους», εξηγεί ο Δρ. Jonathan Chow, επίκουρος καθηγητής αναισθησιολογίας στην Ιατρική Σχολή του George Washington.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο ygeianews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.