ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Οι δύο φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα

Οι δύο φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα

Σε καμία γυναίκα δεν αρέσει να έχει τριχοφυΐα σε σημεία του σώματος που δεν “προβλέπεται” και έχουν αντιαισθητικό αποτέλεσμα, όπως το πρόσωπό της.

Για να καταπολεμήσετε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, μπορεί να υπάρχουν διάφορα προϊόντα στην αγορά και για κάθε σημείο στο πρόσωπο (φαβορίτες, άνω χείλος, πηγούνι) αλλά μόλις δοκιμάσετε μερικές από τις ακόλουθες φυσικές λύσεις, ίσως να μην ξοδέψετε ποτέ ξανά χρήματα σε τέτοια χημικά προϊόντα και σίγουρα θα ξεχάσετε το ενδεχόμενο αφαίρεσης με λέιζερ, ηλεκτρόλυση, μόνιμη αποτρίχωση κλπ.

Μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα και να έχετε ταυτόχρονα εξαιρετικό αποτέλεσμα με τη χρήση μόλις δύο υλικών, της παπάγιας και της κουρκούμης. Δείτε πώς:

Η παπαΐνη είναι ένα από τα ενεργά ένζυμα στην παπάγια. Είναι σε θέση να διασπά τον θύλακα της τρίχας και να εμποδίζει την ανάπτυξη τριχών. Η παπάγια είναι επίσης το πλέον κατάλληλο συστατικό για τις ευαίσθητες επιδερμίδες.

Η κουρκούμη χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην Ινδία για πιο υγιές και καθαρό λαμπερό δέρμα. Αυτό συμβαίνει επειδή, μαζί με τις αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις της ιδιότητες, η κουρκούμη έχει επίσης την ιδιότητα να εμποδίζει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Τριχοφυΐα: Συνταγή καταπολέμησης #1

Υλικά: 1-2 κουταλάκια από πολτό ωμής παπάγιας, 1/2 κουταλάκι κουρκούμη σε σκόνη

Τι να κάνετε:

  • Ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργήσετε μια πάστα
  • Κάντε με αυτήν μασάζ στα σημεία που θέλετε στο πρόσωπο σας για περίπου 15 λεπτά.
  • Ξεπλύνετε με νερό.
  • Επαναλάβετε μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Τριχοφυΐα: Συνταγή καταπολέμησης #2

Υλικά: 1-2 κουταλάκια κουρκούμης σε σκόνη, γάλα

Τι να κάνετε

  • Βάλτε όση ποσότητα γάλακτος χρειάζεται για να φτιάξετε μια πάστα με την κουρκούμη.
  • Απλώστε την πάστα στο πρόσωπό σας, εκεί που έχετε ανεπιθύμητη τριχοφυία.
  • Αφήστε την πάστα να δράσει για 15-20 λεπτά
  • Ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή η μέθοδος ενδείκνυται για σημεία που έχετε πολύ λίγες τρίχες. Αν έχετε πιο πυκνές τρίχες, τότε η κουρκούμη πρέπει να συνδυαστεί και με άλλα υλικά, όπως ριζάλευρο ή αλεσμένη βρώμη σε σκόνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.