ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Θωμαΐδης: «Μειώθηκε η χρήση ψυχοτρόπων φαρμάκων μετά την άρση του lockdown»

Ν.Θωμαΐδης: «Μειώθηκε η χρήση ψυχοτρόπων φαρμάκων μετά την άρση του lockdown»

Ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης, εξήγησε πως η άρση του lockdοwn βοήθησε αρκετά στο να μειωθεί η χρήση ψυχοτρόπων ουσιών και κάνναβης. Το συμπέρασμα αυτό βγήκε από τις τελευταίες μετρήσεις των λυμάτων.

«Οι ενδείξεις από την ανάλυση των λυμάτων στην Αττική αλλά και το γενικότερο δίκτυο των λυμάτων στη χώρα και όλοι οι επιδημιολογικοί δείκτες – εισαγωγές στα νοσοκομεία και ΜΕΘ- δείχνουν ότι έχουμε μικρή αποκλιμάκωση», τόνισε ο κος Θωμαΐδης, προσθέτοντας ότι υπάρχει αισιοδοξία για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Ο κ. Θωμαΐδης, πρόσθεσε δε ότι με το «εργαλείο» της μεθοδολογίας των λυμάτων μπορούμε να δούμε την τάση που πάει αλλά παρόλο που συσχετίζεται με τη διασπορά στην κοινότητα, αυτό που πρέπει να έχουμε στο νου μας είναι ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι το αποτέλεσμα των τεστ. Τα πολλά μοριακά τεστ τη μέρα δείχνουν πολλά κρούσματα. Άρα δεν είναι ένα δείκτης που ο κόσμος μπορεί να παρακολουθεί. Αξιόπιστος είναι ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόνισε ότι από την ανάλυση των λυμάτων προκύπτει μεγάλη χρήση ψυχοτρόπων ουσιών και φαρμακευτικής κάνναβης, συμπληρώνοντας ότι το τελευταίο τρίμηνο καταγράφηκε σημαντική αύξηση των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, ωστόσο υπογράμμισε ότι «η άρση των περιοριστικών μέτρων φέρνει μικρή αποκλιμάκωση των ψυχοτρόπων ουσιών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.