Χάος με τα self test: «Τέλος το δωρεάν από 19 Ιουνίου» λένε οι φαρμακοποιοί! – Στοπ από σήμερα στην Πάτρα

Χάος με τα self test: «Τέλος το δωρεάν από 19 Ιουνίου» λένε οι φαρμακοποιοί! – Στοπ από σήμερα στην Πάτρα

Σε φιάσκο καταλήγει και η «δωρεάν» διάθεση των self test, καθώς… σταματάει πλέον το δωρεάν! Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου, επικαλούμενος τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Όπως γνωστοποίησε από τις 19 Ιουνίου αναμένεται να σταματήσει η διάθεση των δωρεάν self test από τα φαρμακεία, καθώς… τελείωσε το απόθεμα! Ήδη μάλιστα στην Πάτρα οι φαρμακοποιοί σταμάτησαν το δωρεάν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου Αριστοτέλη Σκουντάκη που μίλησε στο cretapost.gr: «Στα φαρμακεία έχει παρθεί απόφαση ώστε 19 Ιουνίου να σταματήσει η διάθεση των self tests στους πολίτες. Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνώστες, όμως εκείνη την ημέρα σταματά η διάθεση τους».

Συμπλήρωσε ότι η συμφωνία που είχε υπογράψει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με το Υπουργείο Υγείας ήταν μέχρι τις 6 Ιουνίου: «Κανονικά έπρεπε ήδη να έχουμε σταματήσει τη διάθεση τους», ενώ πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα έχει αγοράσει 30 εκ. τεστ, τα οποία τελειώνουν πλέον. Οπότε σε λίγο καιρό δε θα υπάρχει διαθεσιμότητα. Από σήμερα θα μοιράζουμε τρία τεστ στους υπαλλήλους ώστε να είναι καλυμμένοι για 3 εβδομάδες, όπως και σε μαθητές. Και μετά δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία, πρώτον γιατί δε θα υπάρχουν τεστ και δεύτερον γιατί προχώρα ο εμβολιασμός. Και το λέω αυτό με τη λογική ότι οι εμβολιασμένοι δεν κάνουν τεστ».

Κάτι που ουσιαστικά εκθέτει πλήρως την κυβέρνηση καθώς μέσα στα «προνόμια» που υποτίθεται πως θα ανακοινώσει είναι το πως σταματάει η υποχρεωτική διενέργεια self test από τους εμβολιασμένους. Μάλλον όμως τελικά αυτό… θα ισχύει για όλους!

Η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου:

«Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, η διάθεση των δωρεάν Self tests θα γίνει μέχρι και την 19η Ιουνίου 2021, για την πληρέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού και ειδικά για τις ανάγκες των μαθητών λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων .

Μετά την ημερομηνία αυτή οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετα, καθώς τερματίζεται η δωρεάν διάθεση των self tests.

Από την Δευτέρα 7/6/2021 μέχρι και το Σάββατο 12/6 /2021 θα διατεθούν 3 Self tests για τον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, που θα αφορούν στο διάστημα 7/6 μέχρι 30/6 σύμφωνα με απόφαση των Συναρμόδιων Υπουργείων .

Επίσης από την Δευτέρα 14/6/2021 έως και το Σάββατο 19/6/2021 θα διατεθούν 3 Self Tests για την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό).

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα να προμηθευτούν Self tests και οι μαθητές του Λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων και οι μαθητές του Δημοτικού για την λήξη του εκπαιδευτικού έτους».

Χάος στην Πάτρα

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας αποφάσισε να σταματήσει από σήμερα τη διάθεση των δωρεάν self test (θα δοθούν μόνο όσα είναι σε απόθεμα) υποστηρίζοντας ότι «έχουν αυξηθεί σημαντικά οι εργασιακές τους υποχρεώσεις και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, ασχολούμενοι με αλλότριες εργασίες…».

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πάρα πολλά προβλήματα όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, καθώς τόσο οι εργαζόμενοι που έπρεπε να πάνε στη δουλειά τους εμφανίζοντας self test, όσο και πολίτες που πήγαιναν στα φαρμακεία να τα προμηθευτούν, άκουγαν ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμα.

Μάλιστα, υπήρχε κολλημένη και ανακοίνωση που έγραφε: «Από τη Δευτέρα 7/6 σταματά από τα φαρμακεία του ΦΣ Αχαΐας η δωρεάν διάθεση Self Test μέχρι εξαντλήσεως τυχόν αποθεμάτων τους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.