Η κυβέρνηση «πλασάρει» mRNA σκευάσματα σε εφήβους 15 έως 17 ετών: Ανοίγουν τα «ραντεβού»! – Θα συμφωνήσουν οι γονείς;

Η κυβέρνηση «πλασάρει» mRNA σκευάσματα σε εφήβους 15 έως 17 ετών: Ανοίγουν τα «ραντεβού»! – Θα συμφωνήσουν οι γονείς;

Με τα προβληματικά, όπως περιγράφουν πολλοί, σκευάσματα mRNA αποφάσισε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας από 15 έως 17 ετών!

Στην σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο Μάριος Θεμιστοκλέους γνωστοποίησε ότι ανοίγει την επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό εφήβων ηλικίας 15-17 ετών.

Μάλιστα όπως λένε ο εμβολιασμός θα είναι σε «εθελοντική» βάση, αλλά ως ανήλικοι θα πρέπει να έχουν την σύμφωνη γνώμη των γονέων τους;

Ποιοι γονείς όμως θα δώσουν την σύμφωνη γνώμη τους σε ένα πειραματικό εμβόλιο και σε ένα εμβόλιο που σύμφωνα με επιστήμονες μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμες παρενέργειες ως όπως νευροεκφυλιστικές ασθένειες;

Ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε πως θα μπορούν να εμβολιαστούν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί από την 1/1/2006 και μετά, με γονική συναίνεση, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, η πλατφόρμα για τα ραντεβού θα τεθεί σε λειτουργία από την Τετάρτη 13 Ιουλίου.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον εμβολιασμό, η Μαρία Θεοδωρίδου ανακοίνωσε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε τον εθελοντικό εμβολιασμό εφήβων 15 έως 17 ετών, με εμβόλια mRNA.

Ραντεβού θα μπορούν να κλείνουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί μετά την 1.1.2006, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την ερχόμενη Δευτέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.