Όταν αγοράζετε πατάτες, θα πρέπει να προσέχετε να μην είναι πράσινες και να μην έχουν σημάδια αλλοίωσης.

Είναι επίσης απαραίτητο να τις αποθηκεύετε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Κάποιοι πετάνε τις πράσινες πατάτες, ενώ άλλοι τις καταναλώνουν αφού αφαιρέσουν τα πράσινα μέρη.

Πρέπει να ξέρετε όμως ότι οι πατάτες που έχουν πρασινίσει μπορεί να είναι τοξικές.

Όταν οι πατάτες εκτίθενται στο φως, αρχίζουν να παράγουν χλωροφύλλη, την πράσινη ουσία που ευθύνεται για το χρώμα των φυτών.

Η χλωροφύλλη που πρασινίζει τις πατάτες είναι απολύτως ακίνδυνη, καθώς υπάρχει σε όλα τα πράσινα λαχανικά που καταναλώνουμε καθημερινά.

Το πράσινο χρώμα της πατάτας όμως, μπορεί να είναι σημάδι ότι περιέχει μια επικίνδυνη και δυνητικά τοξική ουσία που λέγεται σολανίνη.

Η απομάκρυνση των πράσινων τμημάτων βοηθά στη μείωση της σολανίνης, αν όμως η πατάτα έχει αρχίσει να πρασινίζει, είναι προτιμότερο να την πετάξετε.

Δείτε αναλυτικά τι συμβαίνει στο παρακάτω βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

">