Ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών: Τι ποσό θα πληρώσουν για τον Απρίλιο

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ - Τι θα γίνει όμως με τον Απρίλιο

Ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών: Τι ποσό θα πληρώσουν για τον Απρίλιο

Η κυβέρνηση μπορεί να ανακοίνωσε ότι ανέστειλε το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, όμως δεν ακυρώνονται τα πρόστιμα που έχουν ήδη βεβαιωθεί, ενώ ο Θάνος Πλεύρης είχε πει ότι από Σεπτέμβριο πιθανότατα το πρόστιμο θα επανέλθει. 

Όσοι δεν επέλεξαν για τους δικούς τους λόγους να κάνουν το εμβόλιο θα κληθούν να το πληρώσουν κανονικά το πρόστιμο των 100 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο. Όλα αυτά, αν και η απόφαση έχει ληφθεί και το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους θεωρητικά καταργείται μέσα στον Απρίλιο. Έτσι, για τον μήνα Απρίλιο οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών καλούνται να πληρώσουν για τελευταία φορά το μισό πρόστιμο, δηλαδή 50 ευρώ. Το ίδιο συνέβη και τον Ιανουάριο, όπου οι ανεμβολίαστοι πλήρωσαν πρόστιμο για τον μισό μήνα, από τις 15 Γενάρη και μετά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 15 Απριλίου το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους καταργείται. Τις επίσημες ανακοινώσεις έκανε στις 23 Μαρτίου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Όσοι επιθυμούν μπορούν να ενημερωθούν για την επιβολή του προστίμου μέσω της ψηφιακής πύλης της ΑΑΔΕ myAADE στο taxisnet. Το πρόστιμο θα εμφανίζεται στις πληροφορίες οφειλών και την κατηγορία οφειλής. Οι πολίτες θα μπορούν επίσης να δουν εάν τους έχει επιβληθεί πρόστιμο στο emvolio.gov.gr.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.