Το νου σας: Αυτά είναι τα διατροφικά λάθη που επηρεάζουν τον μεταβολισμό μας

Το νου σας: Αυτά είναι τα διατροφικά λάθη που επηρεάζουν τον μεταβολισμό μας

Το να διατηρήσουμε τον μεταβολισμό μας σε υψηλό ρυθμό είναι πολύ σημαντικό τόσο για τη διατήρηση του βάρους μας, όσο και γι την απώλεια κιλών όταν αυτή είναι επιθυμητή.

Υπάρχουν μερικά λάθη που κάνουν και έχει αρνητική επίδραση στον μεταβολισμό μας και είναι εύκολο να τα αποφύγουμε. Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά:

Λαμβάνουμε υπερβολικά λίγες θερμίδες

Μπορεί να θέλετε να χάσετε κιλά και να κόβετε το πολύ φαγητό για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά ο οργανισμός μας όταν λαμβάνει λίγες θερμίδες δίνει εντολή να δουλεύει ο μεταβολισμός πιο αργά για να μας προστατεύσει. Διαιτολόγοι εκτιμούν ότι περίπου 1000 θερμίδες ημερησίως είναι ο αποδεκτός αριθμός των θερμίδων ώστε να δουλεύει ομαλά ο μεταβολισμός μας.

Πίνουμε αναψυκτικά και ζαχαρούχα ροφήματα

Τα ζαχαρούχα ποτά και αναψυκτικά μπορούν να προκαλέσουν από διαβήτη μέχρι παχυσαρκία. Έχει αποδειχθεί ότι απορρυθμίζουν τον μεταβολισμό με αποτέλεσμα να μη βλέπετε τη ζυγαριά να γυρίζει προς τα πίσω παρά τις θυσίες σας.

Χρειάζεστε πρωτεΐνη

Μια δίαιτα που λείπει η πρωτεΐνη μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα τις πρώτες ημέρες αλλά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τον μεταβολισμό μας, αφού έχει αποδειχθεί ότι μια διατροφή με 3-4 φορές κατανάλωση πρωτεΐνης την εβδομάδα, αυξάνει τον μεταβολισμό μέχρι και 30%.

Πιείτε πράσινο τσάι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πράσινο τσάι μπορεί να μετατρέψει το λίπος ελεύθερα λιπαρά οξέα και αυτό αυξάνει τον μεταβολισμό κατά 15%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.