ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτές είναι οι τροφές που βοηθούν στο jet lag

Αυτές είναι οι τροφές που βοηθούν στο jet lag

Τα μακρινά ταξίδια κάποιες φορές δημιουργούν και κάποιες επιπτώσεις , όπως τα ενοχλητικά συμπτώματα του jet lag. Υπάρχουν όμως κάποιες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό.

Τζίντζερ
Ιδιαίτερα ωφέλιμο στην αντιμετώπιση της ναυτίας και της αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Δοκίμασε ένα πιάτο με τζίντζερ στο βραδινό σου ή πιες ένα ρόφημα με τζίντζερ πριν τον ύπνο, για να μπορέσεις να κοιμηθείς πιο εύκολα.

Μπανάνες
Ένα τέλειο σνακ που σε βοηθάει να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς όταν έχεις πάθει jet lag, καθώς το μαγνήσιο και το κάλιο που περιέχουν οι μπανάνες εξισορροπούν τα άλατα στο σώμα. Το καλύτερο είναι να φας μία μπανάνα περίπου 1 ώρα πριν πας για ύπνο.

Goji berries
Ήξερες ότι ανάμεσα στα οφέλη που έχουν τα goji berries είναι και ότι μειώνουν το χρόνο που χρειάζεται για να κοιμηθεί κάποιος, ενώ παράλληλα βελτιώνουν και την ποιότητα του ύπνου; Δεν θεωρούνται τυχαία superfoods!

Ακτινίδιο
Ένα ακτινίδιο την ημέρα την αϋπνία κάνει πέρα. Δεν είναι απλά μια παροιμία, καθώς τα ακτινίδια είναι πλούσια σε σεροτονίνη -που έχει χαρακτηριστεί και ως ορμόνη της ευτυχίας- και μεταξύ άλλων βοηθάει και στο να βελτιώνεται η ποιότητα του ύπνου.

Σέλερι
Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας βοηθάει στο να προσαρμοστείς ευκολότερα στην αλλαγή της ώρας. Πέρα από το νερό όμως, βεβαιώσουν ότι θα προσθέσεις στο πιάτο σου και τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως το σέλερι.

Βραζιλιάνικα Φιστίκια (Brazil nuts)
Είναι υπερπλούσια σε σελήνιο, που είναι σύμμαχος του καλού ύπνου. Για την ακρίβεια, ένα μόνο τέτοιο φιστίκι ανάλογα με το μέγεθός του περιέχει τριπλάσια ή και τετραπλάσια ποσότητα από αυτή της συνιστώμενης ημερήσια πρόσληψης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κύμινο
Το μπαχαρικό με το τόσο χαρακτηριστικό άρωμα, δεν δίνει μόνο τέλεια γεύση στα σουτζουκάκια σου, αλλά βοηθάει και στο να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς καλύτερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.