ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτά είναι τα συσκευασμένα τρόφιμα που βλάπτουν την υγεία μας

Μην τα επιλέξεις την επόμενη φορά που θα πας για ψώνια

Αυτά είναι τα συσκευασμένα τρόφιμα που βλάπτουν την υγεία μας

Η μεγάλη ποικιλία επιλογών και συσκευασιών στο παντοπωλείο μπορεί μερικές φορές να είναι συντριπτική, ειδικά όταν αναζητάτε τις πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων.

Πολλά καθημερινά είδη είναι γεμάτα με υπερβολική ζάχαρη, αλάτι, υδατάνθρακες και άλλα ανθυγιεινά πρόσθετα που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία σας. Εάν σκοπεύετε να φέρετε μόνο τα πιο υγιεινά τρόφιμα στο σπίτι, αυτά είναι τα είδη που καλό θα ήταν να αποφεύγετε…

Ο χυμός έχει απίστευτη ποσότητα ζάχαρης

Ο χυμός μπορεί να φαίνεται υγιεινός επειδή οι περισσότερες ποικιλίες λέγεται ότι περιέχουν πλούσιες ποσότητες φρούτων και λαχανικών. Αν και ορισμένοι χυμοί περιέχουν αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι γεμάτη ζάχαρη. Ένα περιοδικό με κριτές που ονομάζεται The Lancet διαπίστωσε ότι ο χυμός φρούτων περιέχει συνήθως τόση ζάχαρη όση τα αναψυκτικά όπως η Coca-Cola ή η Pepsi.

Οι μπάρες ενέργειας είναι γεμάτες με επιπλέον θερμίδες

Πολλές ενεργειακές μπάρες περιέχουν υψηλές ποσότητες λίπους και ζάχαρης που έχουν εξίσου πολλές θερμίδες με μια κανονική σοκολάτα! Αντ ‘αυτού, φάτε ένα φρούτο με πολλές βιταμίνες, ένα προβιοτικό γιαούρτι ή μια μικρή χούφτα ξηρούς καρπούς για να ικανοποιήσετε την πείνα σας για σνακ.

Ποια γλουτένη;

Όσοι πάσχουν από κοιλιοκάκη ή έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, επιλέγουν προϊόντα που λένε στην ετικέτα χωρίς γλουτένη. Όμως τα σνακ χωρίς γλουτένη, όπως τα πατατάκια, τα μπισκότα και οι καραμέλες είναι συχνά γεμάτα με τεράστιες ποσότητες ζάχαρης, αλατιού, επεξεργασμένων δημητριακών και κορεσμένων λιπαρών για να δώσουν στο φαγητό γεύση. Αυτά τα συστατικά μπορούν να αυξήσουν γρήγορα το σάκχαρο στο αίμα.

Τα δημητριακά δεν είναι υγιεινά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρωινό λέγεται ότι είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, αλλά για πολλούς ανθρώπους, δεν είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Υπάρχουν ορισμένες επιλογές δημητριακών που αποτελούν μια υγιεινή επιλογή πρωινού αλλά η πλειοψηφία των δημητριακών πρωινού είναι ανθυγιεινά επειδή έχουν τεράστιες ποσότητες πρόσθετης ζάχαρης, συντηρητικά, πρόσθετα και πολλά άλλα – είναι γεμάτα με τόνους θερμίδων, νάτριο και τεχνητά χρώματα που μπορεί να αυξήσουν το σάκχαρο στο αίμα και πιθανώς να οδηγήσουν σε σοβαρές ασθένειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.