ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Πόσες θερμίδες έχει το cheeseburger; – Οι παράγοντες που τις επηρεάζουν

Ενδείκνυται όταν ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή;

Πόσες θερμίδες έχει το cheeseburger; – Οι παράγοντες που τις επηρεάζουν

Το cheeseburger, αποτελεί ένα αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, ωστόσο πόσες θερμίδες έχει;

Η διαιτολόγος και ειδικός στην αθλητική διαιτολογία Amy Goodson, αποκαλύπτει αν μπορείτε να εντάξετε με ασφάλεια ένα cheeseburger σε μια ισορροπημένη διατροφή.

Οι θερμίδες του κάθε υλικού στο cheeseburger

  • Μπιφτέκι 115 γρ.: 231 θερμίδες
  • Φέτα κίτρινο τυρί: 80 θερμίδες (τσένταρ: 115 θερμίδες)
  • Ψωμάκι: 240 θερμίδες
  • Μαρούλι: 5 θερμίδες
  • Ντομάτα: 4 θερμίδες
  • Ωμό κρεμμύδι: 6 θερμίδες
  • Κέτσαπ: 19 θερμίδες
  • Μουστάρδα: 10 θερμίδες
  • Μαγιονέζα: 94 θερμίδες

Παράγοντες που επηρεάζουν την περιεκτικότητα σε θερμίδες

Πρέπει να γνωρίζετε ότι όλα τα cheeseburger δεν έχουν τις ίδιες θερμίδες. Εάν πρόκειται να ενδώσετε στον πειρασμό, λοιπόν, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τι ακριβώς θα φάτε.

Για παράδειγμα, σκεφτείτε το μέγεθος της μερίδας (ένα μπιφτέκι έναντι δύο) και αν θέλετε να ξοδέψετε θερμίδες για το ψωμάκι. Τα ψωμάκια μπριός και τα γλυκά ψωμάκια ποικίλλουν σε θερμίδες.

Τέλος, τα toppings (και κυρίως η μαγιονέζα) μπορούν να προσθέσουν έναν τόνο περιττών θερμίδων στο cheeseburger σας- η εξάλειψή τους μπορεί ενδεχομένως να σας σώσει από μια τρομακτική τελική μέτρηση.

Ενδείκνυται το cheeseburger όταν ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή;

Η Goodson επιβεβαιώνει ότι μπορείτε οπωσδήποτε να απολαύσετε ένα cheeseburger ενώ ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή.

Στην πραγματικότητα όλα εξαρτώνται από το πώς θα στήσετε το burger σας -και θα το απολαύσετε με μέτρο. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να τηρήσετε μια δίαιτα μακροπρόθεσμα, προσφέροντας στον εαυτό σας περιστασιακά ένα burger.

«Το άπαχο μοσχαρίσιο κρέας παρέχει 10 βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, σίδηρο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Β12, το αντιοξειδωτικό σελήνιο και πολλά άλλα», λέει η Goodson.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Για να χαρακτηριστεί ως “άπαχο”, αυτό σημαίνει ότι μια μερίδα περίπου 350 γρ. περιέχει 10 γραμμάρια λίπους και 4,5 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών ή λιγότερο. Έτσι, η επιλογή μοσχαρίσιου κρέατος που είναι 92% άπαχο ή πιο άπαχο πληροί τις προϋποθέσεις! Το κλειδί είναι η λιπαρότητα και το μέγεθος της μερίδας, και φυσικά τα υλικά που θα επιλέξετε ως toppings»!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.