Ελπίδες για φάρμακο για τον κορωνοϊό έως το τέλος Ιουνίου

Ελπίδες για φάρμακο για τον κορωνοϊό έως το τέλος Ιουνίου

Έως το τέλος του Ιουνίου είναι αρκετά πιθανό να υπάρχει φάρμακο για τον κορωνοϊό, αυτό τονίζει δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, «La Repubblica».

Πρόκειται για ένα πειραματικό φάρμακο, που ονομάζεται LY-CoV555, το οποίο χορηγήθηκε τις τελευταίες ημέρες σε μια ομάδα ασθενών που νοσηλεύτηκαν ως μέρος της πρώτης μελέτης που πραγματοποιήθηκε ποτέ σε πιθανή θεραπεία αντισωμάτων κατά του ιού SARS-CoV-2. Μεταξύ των εμπλεκόμενων ιατρικών κέντρων, μερικά από τα πιο σημαντικά νοσοκομεία των ΗΠΑ: η NYU Grossman School of Medicine και το Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, τα αποτελέσματα της συγκεκριμένη έρευνας αναμένονται πολύ σύντομα, ακόμα και ως το τέλος του μήνα, καθώς οι ερευνητές της φαρμακευτικής εταιρείας «Lilly» μέσα σε μόλις τρεις μήνες ανέπτυξαν το αντίσωμα.

Η ταυτοποίηση έγινε από το Ερευνητικό Κέντρο Εμβολίων του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (Niaid), αυτό που έχει διευθυντή τον Anthony Fauci, σε συνεργασία με την AbCellera, σε δείγμα αίματος που ελήφθη από έναν από τους πρώτους Αμερικανούς ασθενείς που βρέθηκαν θετικό στον κορωνοϊό.

Τεχνικά, το LY-CoV555 είναι ένα μονοκλωνικό αντίσωμα σχεδιασμένο να εμποδίζει την είσοδο του ιού στα ανθρώπινα κύτταρα. Είναι δυνητικά χρησιμοποιήσιμο τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία του Covid-19. Η αποτελεσματικότητά του θα ελεγχθεί τους επόμενους μήνες και μόνο και σε συνδυασμό με άλλα αντισώματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το συγκεκριμένο φάρμακο αν αποδειχθεί αποτελεσματικό θα αποτελέσει σημαντικό αντίμετρο στον κορωνοϊό τόσο για τους ηλικιωμένους, όσο και για εκείνους που έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα λόγω υποκείμενων νοσημάτων σύμφωνα με τους επιστήμονες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.