ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πανεπιστήμιο Οξφόρδης: «Πιθανόν να εμβολιάζεστε πριν από κάθε ταξίδι»

Πανεπιστήμιο Οξφόρδης: «Πιθανόν να εμβολιάζεστε πριν από κάθε ταξίδι»

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού οι πολίτες πριν κάθε τους ταξίδι στο εξωτερικό.

Οι επιστήμονες δημοσίευσαν μια έκθεση στο Royal Society Journal την περασμένη εβδομάδα που αναγνώρισε ότι υπάρχουν λίγα στοιχεία σχετικά με το πόσο αποτελεσματικά ή μακροχρόνια είναι τα τρέχοντα εμβόλια, και έτσι είναι πιθανό ότι οι χώρες θα απαιτήσουν έναν πρόσφατο εμβολιασμό.

Μιλώντας στην Telegraph του Λονδίνου, ο Επιδημιολόγος Christopher Dye, κορυφαίος συγγραφέας των εκθέσεων δήλωσε: «Αν πιστεύαμε ότι η διάρκεια της προστασίας ήταν μόνο θέμα μηνών, τότε το είδος των κριτηρίων που θα μπορούσαν να εισαχθούν – δεν λέμε ότι πρέπει να είναι – είναι ότι όταν κάποιος ταξιδεύει διεθνώς για ένα σύντομο ταξίδι, για παράδειγμα για διακοπές, αυτός να εμβολιάζεται κάθε φορά με την ευκαιρία αυτή για το συγκεκριμένο ταξίδι.»

Οι επιστήμονες δήλωσαν επίσης ότι τα διαβατήρια εμβολίων είναι «εφικτά», αλλά μόνο όταν μπορούν να συμφωνηθούν με παγκόσμια πρότυπα.

«Ένα αποτελεσματικό σύστημα διαβατηρίων εμβολίων που θα επέτρεπε την επιστροφή σε δραστηριότητες σαν και αυτές πριν από το Covid, συμπεριλαμβανομένου του ταξιδιού, χωρίς συμβιβασμούς στην προσωπική ή τη δημόσια υγεία, πρέπει να πληροί ένα σύνολο απαιτητικών κριτηρίων», δήλωσε ο Dye.

Άλλοι συν-συγγραφείς της μελέτης ήθελαν τα διαβατήρια covid «να διερευνηθούν πλήρως».

Η καθηγήτρια Melinda Mills προειδοποίησε ότι ένα τέτοιο σύστημα «θα μπορούσε κατά λάθος να κάνει διακρίσεις ή να επιδεινώσει τις υπάρχουσες ανισότητες».


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.