Εμβόλιο AstraZeneca: Η Δανία θα ξεκινήσει να το χορηγεί και σε όσους είναι άνω των 65 ετών

Εμβόλιο AstraZeneca: Η Δανία θα ξεκινήσει να το χορηγεί και σε όσους είναι άνω των 65 ετών

Η υγειονομική αρχή της Δανίας, έπειτα από έρευνα για τον εμβολιασμό που έγινε στη Σκωτία που έδειξε ότι το εμβόλιο των AstraZeneca/Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είχε θετικά αποτελέσματα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αναμένεται να συστήσει τη χορήγησή του σε όλους όσοι είναι ηλικίας άνω των 18 ετών.

Ακολουθώντας την υιοθέτηση παρόμοιας προσέγγισης από πολλές άλλες χώρες μέλη της ΕΕ, η Δανία είχε συστήσει προηγουμένως τη χορήγηση του εμβολίου αυτού μόνον σε όσους είναι ηλικίας κάτω των 65 ετών, λέγοντας ότι θα περιμένει έως ότου υπάρξουν περισσότερα στοιχεία για την αποτελεσματικότητά του μεταξύ των ηλικιωμένων.

Η νέα σύσταση, όπως επισημαίνει το ΑΜΠΕ, έπεται της δημοσιοποίησης μεγάλης έρευνας από τη Σκωτία, η οποία έδειξε μια αξιοσημείωτη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης σοβαρής ασθένειας από την COVID-19 σε όλες τις ηλικιακές ομάδες μετά τη χορήγηση του εμβολίου αυτού, σύμφωνα με την υπηρεσία υγείας της Δανίας.

Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι στη Σκωτία εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο των AstraZeneca/Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, πρόσθεσε η υπηρεσία αυτή.

Όταν το εμβόλιο αυτό εγκρίθηκε για χρήση από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή της ΕΕ νωρίτερα φέτος, πολλές χώρες μέλη του ευρωπαϊκού μπλοκ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας, ανακοίνωσαν ότι δεν θα πρέπει να χορηγείται στους ηλικιωμένους, επικαλούμενες έλλειψη επαρκών στοιχείων.

Ωστόσο η Γαλλία και άλλες χώρες, οι οποίες απέχουν πολύ από τη Βρετανία στις εκστρατείες εμβολιασμού κατά της COVID-19, προχώρησαν επίσης τώρα στην έγκριση του εμβολιασμού των ηλικιωμένων πολιτών τους με το εμβόλιο των AstraZeneca/Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μετά την έρευνα που έγινε στη Σκωτία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.