ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το μυστικό για να κάνετε την γυμναστική να έχει άμεσα αποτελέσματα

Το μυστικό για να κάνετε την γυμναστική να έχει άμεσα αποτελέσματα

Άπαντες έχουν θέσει ως στόχο μία καλή φυσική κατάσταση ειδικά εν μέσω κορωνοϊού και του εγκλεισμού στο σπίτι, καθώς αποτελεί σημαντικό κομμάτι της υγείας μας.

Η αλήθεια είναι πως η επιστήμη έχει ασχοληθεί και συνεχίζει να ερευνά τη γυμναστική, επιδιώκοντας να μας κάνει να αποκομίζουμε το 100% του κόπου μας.

Μια αποτελεσματική τεχνική μάς έρχεται από μια μελέτη που ανέλυσε τα μουσικά ακούσματα των ανθρώπων που γυμνάζονται.

Όλοι ξέρουν πόσο πολύ μπορεί να βοηθήσουν τα αγαπημένα μας τραγούδια κατά τη διάρκεια της φυσικής άσκησης, η έρευνα ωστόσο σε 30 άντρες και γυναίκες επικεντρώθηκε στον χρόνο αμέσως μετά το πέρας της γυμναστικής.

Σύμφωνα με τη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Indian Journal of Physiology and Pharmacology», οι άνθρωποι που ακούνε μουσική μετά τη γυμναστική και ειδικά αργή και ατμοσφαιρική μουσική ανακτούν γρηγορότερα τις δυνάμεις τους.

«Η μουσική αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης και ντοπαμίνης του σώματος, ορμόνες που ξέρουμε ότι διευκολύνουν την αποκατάσταση», καταλήγουν οι ερευνητές.

Και προτείνουν σε όλους να ακούνε μερικά από τα αγαπημένα τους και χαλαρωτικά τραγούδια μετά το τέλος της φυσικής άσκησης, ώστε να επιστρέφουν η πίεση του αίματος και οι καρδιακοί παλμοί γρηγορότερα στα φυσιολογικά επίπεδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κέρδος δεν αφορά μόνο στην καλύτερη χαλάρωση του σώματος, αλλά και στα ίδια τα οφέλη της γυμναστικής στον οργανισμό…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.