Θέλετε να ζήσετε περισσότερο; – Αυξήστε τα καθημερινά σας βήματα

Θέλετε να ζήσετε περισσότερο; – Αυξήστε τα καθημερινά σας βήματα

Στα πλαίσια μιας νέας έρευνας διαπιστώθηκε ότι περπατώντας περισσότερα βήματα την ημέρα, θα μπορούσατε να ζήσετε καλύτερα αλλά και περισσότερα χρόνια.

Τα ευρήματα, που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της American Heart Association «Epidemiology and Prevention | Lifestyle and Cardiometabolic Health Conference» διαπίστωσαν ότι τα άτομα που έκαναν περισσότερα βήματα κάθε μέρα είχαν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από εκείνα που ήταν λιγότερο δραστήρια.

Πόσα πρέπει να είναι τα βήματα

Τα οφέλη για την υγεία ήταν συνεπή μεταξύ των ατόμων που περπατούσαν σε συνεχείς διαδρομές και εκείνων που περπατούσαν σε σύντομες εκκινήσεις. Σύμφωνα με προηγούμενα στοιχεία, το περπάτημα έχει μια σειρά θετικών επιπτώσεων στην υγεία, από καρδιαγγειακές βελτιώσεις, καλύτερη ποιότητα ύπνου και βελτιωμένη ψυχική υγεία.

Ταυτόχρονα δεν είναι απαραίτητο να δεσμεύεστε σε μεγάλες βόλτες, αφού και οι μικρότερες βόλτες με διαλείμματα μέσα στην ημέρα έχουν τα ίδια οφέλη για την υγεία.

«Το περπάτημα είναι η ευκολότερη και φθηνότερη μορφή μέτριας άσκησης. Εκτός από τα υποστηρικτικά παπούτσια, δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό, και επειδή δεν χρειάζεται να πιέζετε τον εαυτό σας αρκετά σκληρά για να ιδρώσετε για να αποκομίσετε τα οφέλη, δεν χρειάζεστε καν ειδικά ρούχα» αναφέρει χαρακτηριστικά η δρ. Elizabeth Gardner.

Πόσο μειώνεται ο κίνδυνος θανάτου

Οι ερευνητές αξιολόγησαν 16.732 γυναίκες ηλικίας 60 ετών και άνω από το 2011 έως και το 2015.

Οι ερευνητές εντόπισαν μείωση 32% του κινδύνου του θανάτου μεταξύ εκείνων που έκαναν τουλάχιστον 2.000 βήματα την ημέρα. Κάθε αύξηση 1.000 βημάτων την ημέρα συσχετίστηκε με μείωση κατά 28% του θανάτου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα οφέλη για την υγεία ήταν παρόμοια μεταξύ των ανθρώπων που περπατούσαν σε μικρές βόλτες και εκείνων που χρειάστηκαν περισσότερο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.