ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ξεκινούν ακόμη και μέσα στην εβδομάδα οι εμβολιασμοί με 4η δόση στην Ελλάδα – Ποιοι θα την κάνουν αρχικά

Πιθανότατα την Τρίτη θα εγκριθεί η τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό

Ξεκινούν ακόμη και μέσα στην εβδομάδα οι εμβολιασμοί με 4η δόση στην Ελλάδα – Ποιοι θα την κάνουν αρχικά

Ένας… φαύλος κύκλος φαίνεται πως είναι οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί και με την τέταρτη δόση. 

Συγκεκριμένα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είναι αρκετά πιθανό να εισηγηθεί προς την κυβέρνηση την έγκριση της τέταρτης δόσης στους ηλικιωμένους στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης (5/4).

Οι «ειδικοί» εξετάζουν εδώ και περίπου έναν μήνα τα δεδομένα για την τέταρτη δόση και έχουν συγκεντρώσει όλες τις μελέτες από το Ισραήλ και τις άλλες χώρες.

Έτσι, δεν αποκλείεται ακόμη και αυτή την Τρίτη να ζητήσουν το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 όλων των ηλικιωμένων, από μια συγκεκριμένη ηλικία και πάνω.

Η χορήγηση της τέταρτης δόσης -ή δεύτερης ενισχυτικής- θα έχει τη μορφή της «σύστασης» ή της «ισχυρής σύστασης», κάτι που σημαίνει πως δεν θα είναι υποχρεωτική προς το παρόν. Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δηλαδή θα εξακολουθούν να ισχύουν, μετά τη χορήγηση της τρίτης δόσης (πρώτης ενισχυτικής).

Να θυμίσουμε βεβαίως ότι το ίδιο είχε γίνει και με την τρίτη δόση, η οποία όμως έγινε μετά από λίγο καιρό υποχρεωτική.

Τέταρτη δόση: Σε ποιους ηλικιωμένους θα χορηγηθεί

Υπό εξέταση βρίσκεται το θέμα, της ηλικιακής ομάδας των δικαιούχων. Αν δηλαδή, η πλατφόρμα θα ανοίξει για τους άνω των 60 ή των 65 ετών, ή για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Η τελική απόφαση θα ληφθεί μετά από εκτίμηση των επιστημονικών δεδομένων, σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της χώρας μας.

Ωστόσο, η επικρατέστερη ηλικιακή ομάδα για την τέταρτη δόση ενδέχεται να είναι τα άτομα άνω των 60 ετών. Ενώ από αυτή την ηλικία και κάτω, δεύτερη ενισχυτική δόση (τέταρτη) θα μπορούν λάβουν μόνο όσοι έχουν υποκείμενο νόσημα, ανοσοανεπάρκεια, ανοσοκαταστολή κλπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, οι ειδικοί δεν αποκλείουν εάν έχουμε νέο κύμα της επιδημίας το φθινόπωρο, να εγκριθεί η δεύτερη ενισχυτική (τέταρτη) δόση για το σύνολο του πληθυσμού. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.