«Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα» είπε η Μ.Γκάγκα σε ερώτηση για την άρση των περιορισμών για τους ανεμβολίαστους

Μια μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει από φθινόπωρο! 

Αναφορικά με το πρόστιμο των 100 ευρώ και την απόφαση να σταματήσει να ισχύει από τις 15 Απριλίου είπε ότι αυτό επιτάσσει η πορεία της πανδημίας, αλλά και ότι πέτυχε τον στόχο του.

«Χιλιάδες άνθρωποι άνω των 60 ετών εμβολιάστηκαν και δεν περιμένουμε άλλους μέσα στο καλοκαίρι, από φθινόπωρο πάλι», είπε η Μ.Γκάγκα.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να σβηστεί και το πρόστιμο των 300 ευρώ, η Μ.Γκάγκα είπε ότι αυτό δεν είναι λογικό γιατί όταν η Πολιτεία θέτει έναν κανόνα αυτός θα πρέπει να ακολουθείται, διαφορετικά κανείς δε θα σεβαστεί τον επόμενο.

Η Μ.Γκάγκα ήταν κατηγορηματική στο θέμα της άρσης των περιορισμών για τους ανεμβολίαστους με την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, λέγοντας πως «δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα» και είπε πως όσα αντίθετα έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής δεν προέρχονται από επίσημα χείλη της κυβέρνησης.

Για το θέμα της αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, η Μ.Γκάγκα δεν θέλησε να κάνει κάποια πρόβλεψη για το τι θα γίνει τελικά, αλλά τόνισε πως πλέον υπάρχουν στη διάθεση τους όλων των ειδών τα εμβόλια κι ακόμη κι αν κάποιοι φοβόντουσαν χωρίς λόγο τα εμβόλια MRNA – αλλά ο φόβος είναι ανθρώπινος – τώρα μπορούν να επιλέξουν ένα εμβόλιο άλλης τεχνολογίας.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο 4ης δόσης εμβολίου, η Μίνα Γκάγκα είπε πως τα αντισώματα φθίνουν μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, κυρίως σε ηλικιωμένους και ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί κι αυτό είναι κάτι που εξετάζει η επιτροπή εμβολιασμών, αλλά σε ότι αφορά τον γενικό πληθυσμό δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, η κυρία Γκάγκα ολοκλήρωσε επισημαίνοντας πως βρισκόμαστε σε μια φάση «διαχειρίσιμης έξαρσης της πανδημίας».