ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μεταλλικό νερό: Οι ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας

Κάθε νερό έχει και διαφορετικά μέταλλα, ανάλογα από τον τόπο προέλευσής του

Μεταλλικό νερό: Οι ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας

Το μεταλλικό νερό είναι καθημερινή επιλογή για πολλούς ανθρώπους, ειδικά σε περιοχές που το νερό της βρύσης είναι ακατάλληλο ή όχι τόσο καλής ποιότητας. Το νερό αυτό προέρχεται από πηγές νερού που είναι γεωλογικά προστατευμένες και τα μεταλλικά νερά επιβάλλεται να περιέχονται ήδη στο νερό και όχι να προστίθενται μετά, με τεχνητό τρόπο. Κάθε νερό έχει και διαφορετικά μέταλλα, ανάλογα από τον τόπο προέλευσής του (όπως ο σίδηρος, το ασβέστιο, το φθόριο κ.α.).

Φυσικά, για να είμαστε σίγουροι πως κάναμε μια ασφαλής επιλογή για την υγεία μας, στο εμφιαλωμένο, μεταλλικό νερό πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι κανόνες υγιεινής στην εμφιάλωση, να μεταφέρεται σε χαμηλή θερμοκρασία και να συντηρείται σε σκιά κάτω από τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Το τελικό προϊόν πρέπει να είναι άχρωμο, διαυγές, άοσμο και δροσερό.

Υπάρχουν τελικά οφέλη από αυτήν την διατροφική επιλογή και αν ναι, ποια είναι αυτά; Ναι, τo νερό αυτό μας δίνει απαραίτητα στοιχεία που συνήθως λαμβάνουμε από τη διατροφή.

Συνεισφέρει στην υγεία όσων έχουν πρόβλημα με τον σίδηρο

Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την καλή λειτουργία των οργάνων και των ιστών αλλά και του εγκεφάλου. Το μεταλλικό νερό είναι μια καλή επιλογή για εκείνους που έχουν έλλειψη σιδήρου αλλά και για εγκύους που πάσχουν από αναιμία.

Βοηθά την καλή στομαχική και εντερική λειτουργία

Έρευνες έχουν αποδείξει πως το διττανθρακικό μεταλλικό νερό μπορεί να εξουδετερώσει τα οξέα στο στομάχι ενώ το μαγνήσιο που περιέχει βοηθά να μειωθούν τα συμπτώματα δυσκοιλιότητας ενώ συνεισφέρει και στην κινητικότητα του εντέρου.

Είναι φυσική πηγή ασβεστίου

Γνωρίζουμε πως το ασβέστιο είναι πολύτιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό, γιατί αποτελεί ένα από τα βασικά δομικά υλικά των οστών και των δοντιών ενώ είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του μυϊκού και του νευρικού συστήματος. H έλλειψη ασβεστίου γίνεται φανερή κυρίως σε μεγαλύτερες ηλικίες, όπου αρχίζουν τα προβλήματα με την οστεοπόρωση.

Τέλος πολλά μεταλλικά νερά περιέχουν και φθόριο που προστατεύει τα δόντια.

Προσοχή! Το μεταλλικό νερό είναι καλό να αποφεύγεται από ανθρώπους με υψηλή πίεση ή όσους ακολουθούν δίαιτα χαμηλή σε κάλιο.

Για παράδειγμα, τα άτομα με υπέρταση ή αυτά που λαμβάνουν κορτιζόνη ή έχουν ηπατική / καρδιακή ανεπάρκεια, καλό είναι να καταναλώνουν φυσικό μεταλλικό νερό με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ενώ όσοι διατρέχουν κίνδυνο οστεοπόρωσης καλό είναι να επιλέγουν νερό με περισσότερο ασβέστιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για κάθε απαραίτητη πληροφορία που αφορά την διατροφή σας, σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.