Ο Α.Σαμαράς «θα κάνει αυτό που πρέπει». Δηλαδή, «τόσο, όσο»...

Νέα μελέτη για το αλκοόλ: Πόσο πιο γρήγορα γερνάμε αν πίνουμε καθημερινά;

Νέα μελέτη για το αλκοόλ: Πόσο πιο γρήγορα γερνάμε αν πίνουμε καθημερινά;

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Νέα μελέτη όμως δείχνει, ότι ακόμη και επίπεδα κατανάλωσης που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ασφαλή -π.χ. λίγες μπίρες ή λίγα ποτηράκια κρασί την εβδομάδα- στην πραγματικότητα μπορεί να ενέχουν κινδύνους για τον εγκέφαλο και κατά συνέπεια για τον νου.

Σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, την πρώτη που κάνει αυτή τη συσχέτιση, οι μεσήλικες και οι πιο ηλικιωμένοι άνθρωποι που από μισό ποτήρι κρασί τη μέρα αυξάνουν την κατανάλωση τους σε ένα ποτήρι, εμφανίζουν αλλαγές και συρρίκνωση στον εγκέφαλό τους, οι οποίες ισοδυναμούν με περίπου δύο έξτρα χρόνια γήρανσης.

Η ακόμη μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ σε καθημερινή βάση σχετίζεται με ακόμη πιο εκτεταμένη επίπτωση στον εγκέφαλο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeianews.gr

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.