Οι 10 τροφές με πρωτεΐνες που πρέπει να… ξεχάσετε αν θέλετε να χάσετε κιλά

Το λίπος, η πρόσθετη ζάχαρη και το νάτριο υπάρχουν συχνά σε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

Οι 10 τροφές με πρωτεΐνες που πρέπει να… ξεχάσετε αν θέλετε να χάσετε κιλά

Είναι γνωστό πως μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορεί να βοηθήσει να χάσετε κιλά, ωστόσο, θα πρέπει να ξέρετε ότι κάποιες τροφές πρέπει να τις… ξεχάσετε.

Το λίπος, η πρόσθετη ζάχαρη και το νάτριο υπάρχουν συχνά σε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

Ενώ κάθε ένα από αυτά τα συστατικά μπορείτε να τα απολαύσετε με μέτρο, μια δίαιτα υψηλή σε οποιοδήποτε από αυτά μπορεί να επιβραδύνει την απώλεια βάρους.

Η προστιθέμενη ζάχαρη και τα γραμμάρια λίπους προσθέτουν θερμίδες στα τρόφιμα, δημιουργώντας πιθανώς μια ανισορροπία των θερμίδων που καταναλώνονται σε σχέση με τις θερμίδες που καίγονται και το νάτριο μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους από την κατακράτηση υγρών.

Ξεχάστε αυτές τις 10 τροφές με πρωτεΐνες αν θέλετε να χάσετε κιλά

1. Τηγανητό κοτόπουλο

Αν και νόστιμο και καλή πηγή πρωτεΐνης, το τηγανητό κοτόπουλο είναι γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε λιπαρά και νάτριο. Ενώ ένα στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα περιέχει λιγότερα από οκτώ γραμμάρια λίπους , ένα τηγανητό στήθος κοτόπουλου με πέτσα θα μπορούσε να έχει πάνω από 20 γραμμάρια.

2. Λουκάνικο

Το χοιρινό λουκάνικο περιέχει στην πραγματικότητα περισσότερο λίπος από πρωτεΐνη και ορισμένες ποικιλίες μπορεί να παρέχουν περισσότερο από το ένα τρίτο της ημερήσιας ανάγκης σας σε νάτριο.

3. Σαλάμι

Το σαλάμι θεωρείται επεξεργασμένο κρέας, το οποίο είναι η κατηγορία των κρεάτων που έχουν παστωθεί, αλατιστεί ή καπνιστεί για να παραταθεί η διάρκεια ζωής τους. Αυτή η επεξεργασία τείνει επίσης να βελτιώνει τη γεύση και την υφή, καθιστώντας τα αλλαντικά μια δημοφιλή πηγή πρωτεΐνης.

Σε αντίθεση με άλλα κοινά επεξεργασμένα κρέατα όπως η γαλοπούλα, το σαλάμι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά που το καθιστά μια επιλογή με πολλές θερμίδες.

4. Μπέικον

Ίσως μια από τις πιο κοινές πρωτεΐνες πρωινού, το μπέικον είναι ένα άλλο κρέας υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Ενώ οι επιλογές άπαχου κρέατος περιέχουν πολύ περισσότερη πρωτεΐνη από λίπος, το μπέικον παρέχει σχεδόν την ίδια ποσότητα λίπους και πρωτεΐνης ανά μερίδα.

Αυτό είναι καλύτερο από τις αναλογίες που έχει το λουκάνικο, αλλά όχι πολύ. Το χοιρινό μπέικον είναι η πιο κοινή ποικιλία και η επιλογή με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά.

5. Χοτ ντογκ

Το χοτ ντογκ χοιρινού ή βοείου κρέατος συνήθως περιέχει περισσότερο λίπος από πρωτεΐνη. Αν και αυτό δίνει στο χοτ ντογκ τη γεύση που αγαπάμε, το κάνει επίσης τρόφιμο με πολλές θερμίδες που μπορεί να κάνει την απώλεια βάρους πιο δύσκολη.

Επιπλέον, τα χοτ ντογκ συνήθως σερβίρονται σε λευκό ψωμί, μια άλλη κακή πηγή θερμίδων, γεγονός που συμβάλλει περαιτέρω στα δεινά που αντιμετωπίζουμε όταν θέλουμε να χάσουμε κιλά.

6. Μπάρες αντικατάστασης γευμάτων

Με τόσες πολλές επιλογές στην αγορά, δεν είναι ίδιες όλες οι μπάρες αντικατάστασης γευμάτων. Ωστόσο, μπορείτε συνήθως να βασιστείτε σε αυτές τις μπάρες που περιέχουν υψηλές ποσότητες πρωτεΐνης και θερμίδων.

Η ευκολία που παρέχουν, είναι δύσκολο να ξεπεραστεί, αλλά όταν συνειδητοποιήσετε ότι ορισμένες μπάρες έχουν πάνω από 400 θερμίδες, μπορεί να το ξανασκεφθείτε.

Αν και ο αριθμός των 400 θερμίδων δεν είναι παράλογος για ένα γεύμα, συχνά θα διαπιστώσετε ότι η προσθήκη ζάχαρης αποτελεί μέρος αυτών των θερμίδων. Αυτό μπορεί να κάνει τη μπάρα νόστιμη, αλλά λιγότερο χορταστική από μια επιλογή με λιγότερη πρόσθετη ζάχαρη και περισσότερες φυτικές ίνες.

7. Γιαούρτι με γεύση

Το γιαούρτι είναι γνωστό για την υψηλότερη περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες. Αυτό το καθιστά μια εύκολη και ευέλικτη πηγή πρωτεΐνης.

Ωστόσο, οι δημοφιλείς αρωματικές επιλογές που μπορεί να έχετε στο ψυγείο σας πιθανότατα περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη που θα μπορούσε να επιβραδύνει τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους.

8. Πλιγούρι βρώμης με πρωτεΐνη

Πολλά παραδοσιακά τρόφιμα έχουν τώρα μια ποικιλία εμπλουτισμένη με πρωτεΐνη. Αυτό ισχύει για το πλιγούρι βρώμης το οποίο μπορείτε να βρείτε σε διάφορες γεύσεις. Αν και το πλιγούρι βρώμης παρέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες και σίδηρο, οι αρωματικές επιλογές είναι επίσης γνωστές για την περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη.

Μια μόνο μερίδα πλιγούρι βρώμης με πρωτεΐνη θα μπορούσε να περιέχει 10 γραμμάρια πρωτεΐνης και ίσες ποσότητες πρόσθετης ζάχαρης. Οι συνολικές θερμίδες αυτής της μεμονωμένης μερίδας είναι κατάλληλες για ένα γεύμα, αλλά η ποσότητα της προστιθέμενης ζάχαρης δεν είναι.

9. Μπισκότα πρωτεΐνης

Τώρα μπορείτε να βρείτε επιλογές εμποτισμένες με αυτό το θρεπτικό συστατικό. Θεωρητικά, αυτό ακούγεται υπέροχο, καθώς μπορείτε να πάρετε την απαραίτητη πρωτεΐνη μαζί με μια αγαπημένη απόλαυση.

Στην πράξη, μπορεί να απογοητευτείτε όταν μάθετε ότι αυτά τα πρωτεϊνικά μπισκότα θα μπορούσαν να σας αποτρέψουν από την πορεία σας όταν θέλετε να χάσετε κιλά.

10. Πρωτεϊνούχα σέικ

Ένα έτοιμο προς κατανάλωση σέικ πρωτεΐνης που μπορείτε να το βγάλετε από το ψυγείο και να το απολαύσετε εν κινήσει είναι βολικό. Υπάρχουν ορισμένες επιλογές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες σε αυτήν την κατηγορία χωρίς πολλές θερμίδες, αλλά μπορεί να εκπλαγείτε βλέποντας την προσθήκη ζάχαρης σε ορισμένες ποικιλίες.

Ένα σέικ με 30 γραμμάρια πρωτεΐνης είναι ένα γεύμα, αλλά όταν αυτή η πρωτεΐνη συνοδεύεται από 25 γραμμάρια πρόσθετης ζάχαρης, είναι προτιμότερο να παίρνετε την πρωτεΐνη σας αλλού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναζητήστε επιλογές με λιγότερα από πέντε γραμμάρια πρόσθετης ζάχαρης και τουλάχιστον 15 γραμμάρια πρωτεΐνης για καλύτερη ισορροπία θρεπτικών συστατικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.