Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: Δυο νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα 14 περιστατικά

Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: Δυο νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Δύο νέα πιθανά κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά καταγράφηκαν στην Ελλάδα τις τελευταίες 20 ημέρες. 

Το ένα περιστατικό αφορά παιδί δύο ετών, που παρουσίασε πυρετό και γαστρεντερικά συμπτώματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Το δεύτερο αφορά παιδί 13 ετών, με πυρετό και εξάνθημα.

«Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκαν αυξημένες τρανσαμινάσες >500 IU/ml, χωρίς να τεκμηριώνεται λοίμωξη ή άλλη αιτία που να δικαιολογεί την αύξηση αυτή», σημειώνει ο Οργανισμός. Τα παιδιά νοσηλεύτηκαν, βελτιώθηκαν και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο σε άριστη κατάσταση, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα 14 περιστατικά τα οποία πληρούν τα κριτήρια του «πιθανού κρούσματος» οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έως τώρα έχουν καταγραφεί 1.010 περιστατικά οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά, σε 35 χώρες του κόσμου. Στην Ευρώπη έχουν εντοπιστεί 484 περιστατικά, από τα οποία τα 272 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται σταθερή μείωση των περιστατικών διεθνώς, σημειώνει ο ΕΟΔΥ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.