ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αδυνατίζετε και κάνετε καλύτερο έρωτα αν κρατήσετε την… αναπνοή σας!

Αδυνατίζετε και κάνετε καλύτερο έρωτα αν κρατήσετε την… αναπνοή σας!

Μία νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Αγγλία, από έναν γνωστό συγγραφέα γύρω από την αναπνοή, αναφέρει ότι η μεγάλες και βαθιές ανάσες είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές για την ανθρώπινη υγεία. Η πρόσκληψη αέρα από το στόμα με βαθειές ανάσες, χασμουρητά, λαχανιάσματα κ.λπ. είναι ικανά να προκαλέσουν άγχος, κόπωση, αϋπνία και… παχυσαρκία.

Αντίθετα οι ανάσες από την μύτη, με μικρότερες ποσότητες αέρα την κάθε φορά, μπορούν να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία του ανθρώπου. Και παράλληλα μπορούν να αποδειχθούν επωφελείς σε ότι αφορά το σωματικό βάρος αλλά και την σεξουαλική διάθεση.

Ο υπεύθυνος για την μελέτη Patrick McKeown (ο οποίος μάλιστα πάσχει και ο ίδιος από άσθμα και έχει μεγάλο ιστορικό και πολλά βιβλία στο ενεργητικό του γύρω από τις εναλλακτικές μεθόδους αναπνοής) πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορούν να αποκομίσουν πολλά οφέλη για την υγεία τους, αν ακολουθήσουν κάποιες απλές συμβουλές για την αναπνοή τους κατά την διάρκεια της ημέρας.

Για παράδειγμα, οι μεγάλες αναπνοές από το στόμα μπορούν να προκαλέσουν στένωση των αεραγωγών, περιορίζοντας έτσι την ικανότητα του σώματος να οξυγονώνει τους μυς και τα όργανα. Έτσι μπορεί να συστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία, οδηγώντας σε μειωμένη ροή αίματος προς την καρδιά.

Από την άλλη υποστηρίζει ότι η σωστή αναπνοή μπορεί να κάνει κάποιον να χάσει βάρος. Εστιάζει στο πόσο όξινο ή αλκαλικό είναι το αίμα του κάθε ανθρώπου, και στο ότι το διοξείδιο του άνθρακα παίζει κεντρικό ρόλο στην ρύθμιση του pH του αίματος.

Έτσι, για παράδειγμα, αν το αίμα είναι πολύ όξινο (κάτι που μπορεί να προέρχεται από ανθυγιεινή διατροφή) είναι πιθανό να οδηγείστε σε υπερ-αναπνοές καθώς το σώμα προσπαθεί να αποβάλει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα για την αποκατάσταση της ισορροπίας.

Εάν πάλι το αίμα είναι πολύ αλκαλικό (όταν η διατροφή είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά), η αναπνοή μπορεί να μειωθεί σε φυσιολογικούς ρυθμούς για να αποβληθεί πολύ μικρότερη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα.

Ως αποτέλεσμα όλου αυτού του μηχανισμού είναι το γεγονός ότι αν κάποιος ασκηθεί σε μικρής έντασης αναπνοές, θα οδηγηθεί σε μείωση της όρεξής του και θα προσλαμβάνει πιο υγιεινές τροφές με μικρότερες απαιτήσεις σε αποβολή διοξειδίου του άνθρακα.

Όμως η αναπνοή από τη μύτη έχει ευεργετικά αποτελέσματα και στην σεξουαλική ζωή. Όπως λέει ο επιστήμονας, η αναπνοή από την μύτη διεγείρει την παραγωγή νιτρικού οξειδίου, ένα αερίο που είναι το μυστικό για μια έντονη σεξουαλική ζωή.

Το μονοξείδιο του αζώτου που παράγεται στη ρινική κοιλότητα και την επένδυση των μικροσοπικών αιμοφόρων αγγείων πηγαίνει στους πνεύμονες. Το μονοξείδιο του αζώτου ανοίγει αποτελεσματικά τα αιμοφόρα αγγεία, αυξάνοντας την ροή του αίματος προς τις περιφέρειες. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με άλλα λόγια, όπως υποστηρίζει ο Patrick McKeown, η αναπνοή από την μύτη είναι ένα είδος φυσικού Viagra, που βελτιώνει την στύση και αυξάνει την λίμπιντο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.